Žena zatočena u kavezu već 12 godina?!

Žena već 12 godina u kavezu jer boluje od mentalne bolesti te zbog loših uvjeta u kojem živi, njen muž zatražio pomoć kako bi joj bolje uvjete  pružili u kavezu.

Kinez Luo Jindong (64) koji se inače bavi građevinom kada je primijetio znakove bolesti supruge, zatvorio je u kavez već gdje boravi već 12 godina, ali čini se da i lokalne vlasti i mediji se slažu s tim jer nitko ništa ne poduzima.

Kako priča kinez da je iz vrlo siromašne porodice te se morao on brinuti o braći i sestrama pa nije imao puno vremena za sebe i da se pobrine da stekne svoju porodicu. Tek u 50-toj godini, kinez sa svojom ušteđevinom kupuje ovu ženu, tada mladu i oženio je 2000. godine.

Nakon jedne godine dobili su sina kojeg je Luo oduvijek želio, ali se tad počeli njeni zdravstveni problemi javljati. Luo Jinhuia je morao da radi pa je o njoj brigu vodila njegova mati, ali već kad je počela ispoljavati agresiju, morali su je zatvoriti jer nije imao uslove da plaća bolnice, navodi Luo.

Luo tvrdi da voli  ženu i zbog nedostatka sredstava da plaća liječenje, odllučio je da zatvori suprugu tako da ujedno i sin raste uz nju.

Žena zatočena u kavezu već 12 godina

Luo kaže da obaveze sve padaju na njega. Sina koji već ima 12 godina u školu prati i jedva prolazi sa financijama jer zarađiva jako malo.
Luo je apeluje da se pomogne pri školovanju djeteta i da se makar poboljšaju uvjeti u kojem njegova žena živi već zatočena 12 godina.

Objavljen je broj telefona ukoliko neko želi da pomogne ovoj nesretnoj porodici.


Loading…

Comments

You may also like...