Masovna egzekucija mačaka u u Vietnamu

Masovna egzekucija mačaka u u Vietnamu: Ljubitelji zivotinja se pitaju kako je ovo moguce?!

Hiljade mačaka je zdrobljeno s kiper kamionom s ciljem da se spriječi ‘širenje bolesti’ a u masovna egzekucija se desila odmah poslije pronalaska mačaka koje su trebale biti servirane po restoranima kao glavna poslastica.

Oko tri tone mačaka pretrpanim jedne preko druge u kavezima zaplijenjeno je u glavnom gradu Hanoi proslog utorka da se proda po restoranima.

Mačke
Masovna egzekucija mačaka u u Vietnamu   

Prestravljene zivotinje a mnoge od njih su i ukradeni kucni ljubimci prokrijumčarena je iz Kine u vijetnamskom glavnom gradu gdje je mačka meso se zove “Mali Tigar” i jede kao poslastica. Neki su umrli u svojim kavezima u tranzitu.

Kucni ljubimci macke
Masovna egzekucija mačaka u u Vietnamu  
mačke
Masovna egzekucija mačaka u u Vietnamu  

Slike mačke naguranih u žalosno malim kavezima izazvala je val ponude od regionalnih i međunarodnih skupina za dobrobit životinja za liječenje i pronaći domove za preživjelim mačaka.
No,prije no sto je stigla navala iz regiona,zdrobili su mačke a neke od njih prezivjele,polomljenog tijela ,zgrnute su zemljom kako bi sprijecila se pojava zaraze.

Nakon što su ubili sve mačke, Le Duc Chinh iz Azije savez zaštita životinja, rekao je: “Bio sam zaprepašten i pitao ih [vlastima] zašto se to učinilo  mačkama koje su preživljavale.

masovna egzekucija macaka
Masovna egzekucija mačaka u u Vietnamu  
zivotinje
Masovna egzekucija mačaka u u Vietnamu  

‘Razlozi unistenja macaka jesu zbog nepostojeceg zdravstvenog certifikata te zbog opasnosti od širenja bolesti poput bjesnoće i kolere ne može biti pod prevelikim stresom, čak i ako se prihvati okrutnost uključeni u trgovini.

Vlada Tajlanda je nedavno uvela zakon o zabrani ubijanja životinja za hranu koja se ne smatra stoka i nadamo se ostali narodi u Aziji će slijediti njihov primjer.
Source: dailymail
Vise Zanimljivosti…
                     Policija traga za dva jeziva lika snimljena u sumi u Novom Zelandu
                     Neki od najljepših kina diljem svijeta

http://www.ermagazin.com/feeds/posts/default?alt=rss


Loading…

Comments

You may also like...