Da li su vanzemaljci ostavili iza sebe 2800 godina star mobitel?

Da li su vanzemaljci ostavili iza sebe drevni mobitel kojeg su pronašli arheolozi kopanjem u Austriji?

Arheolozi u Austriji kopanjem su naišli na nevjerovatno otkriće, glineni tablet koji izgledao kao mobitel ili bežični telefon sa ključevima ugraviranim sa znakovima klinastog pisma.

Ono šta je čudno u vezi nalaza je klinaste znakove su koristili ljudi iz Mezopotamije (današnjeg Iraka uglavnom). Nikad se nije proširio na bilo koju regiju u Europi ili bilo gdje blizu Austrije.

Da li su vanzemaljci ostavili iza sebe drevni mobitel kojeg su pronašli arheolozi kopanjem u Austriji?

klinasto pismo-abeceda-570×345

Kao što možete vidjeti na glavnoj slici tableta, bakropis jako liči na mobitel, odnosno više od veličine Nokias koja se koristila 1990-ih.

Prema arheolozima tablet datira unazad iz 13-tog stoljeća prije naše ere. Tada sumerski stil pisanja poznat kao klinatso pismo, već bio prustupan nekoliko hiljada godina. Međutim, ovaj tablet je neobičan jer je pronađen u Austriji, ne u Iraku, Iranu ili u nekoj drugoj modernoj državi koja je nekad bila Sumer ili Mezopotamija.

Postoji još jedna teorija o tome šta bi mogao biti ovaj tablet koju je iznio autor Zecharia Sitchin. Njegovo vjerovanje je da vanzemaljc poznat kao Anunnaki došao iz Nibiru (Planet X koji se nalazi navodno iza Neptuna) i stvorio Sumersku civilizaciju.
On smatra da su vanzemaljci pokušali uvesti komunikacijski uređaj nalik telefonu, ali nisu uspjeli.

Da li je Anunnaki slučajno napustio svoj vanzemaljski mobitel u Austriji? Ili je tablet tamo donešen tamo putem trgovaca na zemlji?


Loading…

Comments

You may also like...