Mećava ubija više od 30.000 krava u Teksasu (broj bi mogao biti veći)

Mećava koja je zahvatila Teksas, Novi Meksiko, ubija više od 30,000 muznih krava a broj raste.

Mliječni proizvođači u Zapadnom Teksasu istočnoom Novom Meksiku nastavljaju procijeniti koliko je životinje umrlo u zimskoj oluji prošlog vikenda, ali broj vjerojatno će se popeti na više od 30.000, izjavio je dužnosnik iz mliječne grupe.

Izvršni direktor udruge Dairymen – Teksas, Darren Turley rekao je da se procjenjuje da je samo oko 15.000 zrelih muzara krava umrlo u primarnom području pogođeno mećavom – od Lubbocka zapadno do Muleshoe i sjeverno do Friona koji je dom polovice države koji je na prvih top-10 listi županija za proizvodnju mlijeka koji poizvodi 40 posto državnog mlijeka.

Broj mladih životinja ubijeno u zimskoj mećavi u svakoj državi bi mogao biti visok isto kao broj zrelih krava. Znatno manje količine mlijeka će se proizvoditi, izjavio je Turley.
Snjeg je bio samo dio, vjetar je bio problem koji je donosio nanose visoke čak preko 4 metra, zbog čega su mnoge životinje uginule. Vjetar će gurnuti životinje u određeni kutak gdje se na kraju uguše i snježnim nanosima.

Gubici će utjecati na proizvodnju, mliječni proizvođači Teksasa će trpjeti posljedice za oko godinu dana, rekao je on. Izvor/ Associated Press

 


Loading…

Comments

You may also like...