Napad krokodila: Krokodil pojeo trudnicu, muž stradale napravio osvetu!

Uganda: Pedesetogodišnjak se osvećuje krokodilu koji je zgrabio njegovu ženu i nerođeno dijete.

Prije 4 mjeseca stradala je Demeteriya Nabire u napadu krokodila kada je u blizini svoje kuće dobavljala vodu sa nekoliko drugih žena iz sela.

Na rubu vode jezera Kyoga, iznenada krokodil izronio iz vode, uhvatio ženu svojim čeljustima i odvukao daleko. Od tad joj je nestao svaki trag.

Napad krokodila

Prije 4 mjeseca stradala je Demeteriya Nabire u napadu krokodila kada je u blizini svoje kuće dobavljala vodu sa nekoliko drugih žena iz sela.

Izgubljen tragedijom, njen muž Mubarak Batambuze 50, ribara koji kaže da ne zna šta da radi, nije pronađen ni trag od odjeće niti jedan dio tijela koji bi mogli identificirati majku i njeno nerođeno dijete. Mubarak kaže da za njega gubitak porodice se okončao i njegov život.

Nakon više od mjesec dana, oko 6 metara dug krokodil uočen ponovo u blizini i to je bila prilika da Mubarak uzme stvar u svoje ruke i osveti se krokodilu. Izjavio je Mubarak za BBC.
Čim je Mubarak dobio dojavu da je krokodil viđen, svratio je kod lokalnog kovača koji mu je napravio koplje koje je posebno dizajnirano sa oštricom. Pokupio je nekoliko svojih prijatelja i odjurili na jezero u namjeri da se bore sa zvijeri.

Iako su ga mnogi upozoravali da se ne suočava sa krokodilom teškim oko 1.300kg, Mubarak je rekao da mu je svejedno ako strada ali će ga ubiti ako treba i umrijeti pokušavajući.
Prvi pokušaj da se ubije ogromni krokodil je propao, ali nisu odustajali. Svezali su konop u kolje tako da kada koplje završi u krokodilu, mogu vući konop i tako više razrezati krokodila.

Mubarak opisuje borbu s krokodilom svojim riječima:

“Bacio sam koplje na stranu krokodila, i moji prijatelji su bacali kanmenje na njegova leđa, a on je je otvarao usta i pokušavao dohvatiti me, postao je jako nasilan. Onda je dosta bilo straha ali sam bio odlučan i nisam se bojao umrijeti. Samo sam ga želio mrtvog.”

Napad krokodila

Muškarci ubili krokodila teškog oko 1.300 kg i odvukli ga u selo nakon što je zgrabio trudnicu u Ugandi.

Više od sat vremena u borbi sa krokodilom, uspjeli su ga savladati i krokodil je napokon mrtva. Muškarci su ga odvukli u selo da ga svi vide, pozdravljajući ih svi kao heroje. Nakon što je veterinar pregledao krokodil, iako su našli kost unutra, nevjerovatno je da bilo koje kosti od njegove supruge bi mogle opstati unutra tako dugo.

Iako u sebi Mubarak Batambuze je vrlo depresivan zbog gubitka supruge i nerođenog djeteta, on kaže da mu seljani posebno žene neprestalno zahvaljuju što je ubio zvijer na mjestu gdje one idu po vodu, i tako spriječio još jedan koban napad krokodila.


Loading…

Comments

You may also like...