UGRIZ SMRTONOSNE KOBRE za liječenje kćeri s rijetkom bolešću!

Ugriz smrtonosne kobre, smatrao sujevjeran otac da će pomoći pri izlječenju teške bolesti njegove kćeri, no djevojčica umalo umrla.

Osmogodišnja djevojčica umalo je umrla od ugriza smrtonosne kobre kada je njen otac u očajnom pokušaju da izliječi djevojčicu, pustio zmiju da ugrize djevojčicu za ruku smatrajući da će njen otrov biti lijek za poremećaj krvi od kojeg djevojčica boluje.

UGRIZ SMRTONOSNE KOBRE za liječenje kćeri s rijetkom bolešću!

Wang Menyao potiče iz siromašne porodice. Prije 8 godina otac mu umro od moždanog udara a majka teško oboljela. Stvari su krenule na gore nakon što je njegova kći, Wang Menyao, iznenada dobila visoku groznicu krajem 2011. Kasnije joj je dijagnosticirana aplastična anemija u lokalnoj bolnici.

Wang Jingshuai, otac djevojčice kaže da je potrošio sva sredstva za njeno liječenje ali ništa nije pomoglo. Slijedio je samo savjet prijatelja da stari narodni lijek za koji se tvrdilo da otrov kobre bi mogao biti lijek za mnoge bolesti pa tako i anemiju.

UGRIZ SMRTONOSNE KOBRE za liječenje kćeri s rijetkom bolešću!

Očajni otaci, kupio je kobru i donio kući, ali djevojčica je na početku odbijala.
Pustio je zmiju da ugrize djevojčicu kojoj je pozlilo odmah je reagovao i odvezao je u bolnicu gdje je spašena samo brzoj reakciji i protiv-otrov serumu.

Wang žali za tim postupkom ali je smatrao da je to bila jedina šansa da izliječi svoju kćer. U izvještaju ne stoji da je policija pokrenula istragu.

Kina ima čudne tradicionalne medicine za koje ljudi posežu na svoju ruku, kao i primjer čovjeka iz provincije Yunnan, koji je na svoju ideju spržio sebe preko drvenog izrađenog roštilja da bi izliječio rak.

Čitajte članak o bizarnoj Kineskoj tradiciji vezivanja stopala kada su žene lomile prste i trpile teške bolove u ime ljepote.


Loading…

Comments

You may also like...