Žrtva ubojstva pronađena živa nakon nestanka iz svog doma prije 31 godinu.

Žrtva ubojstva pronađena živa nakon nestanka iz svog doma prije 31 godinu. Proglašena mrtvom nakon što je ubica priznao njeno ubistvo.

Jula 1984. Petra Pazsitka nikad nije stigla na svoju destinaciju na kojoj je trebala stići. Nestala je bez traga iz svoje kuće u Braunschweig, Njemačka.
Proglašena je mrtvom pet godina kasnije nakon bezbroj bezuspješne istrage i lova za bilo kojim njenim tragom.

Uprkos činjenici da tijelo nije nikad nađeno, čovjek koji je silovao i ubio tad 14-godišnju djevojku u tom području, priznao je i njeno ubistvo, ali je to kasnije porekao.

Tad 24-godišnja studentica informatike, imala je neizgled sjajnu budućnost ispred sebe.

Provala koja se desila poslije 31 godinu njenog nestanka u Düsseldorf, u mjestu kilometrima udaljeno od njenog doma, otkrila je pravu istinu. Petra je bila živa i zdrava. Kada Petra nije mogla dati svoje ID dokumente službenicima koji su se odazvali na njen poziv, na kraju je morala priznati policajcima zašto nema dokumente i otkrila je svoju nevjerovatnu priču.

Sada 55-godišnjakinja objašnjava kako i gdje je živjela unazad 30 godina bez dokumentacije u različitim lokacijama.

Ono što nije tačno objasnila pravi razlog zašto je uopće nestala. Zašto je napustala porodicu koja se mučila bezbrojnim pitanjima i mislima za njom. Međutim, otkriveno je da je tajno sakupljala i čuvala novac kako bi se pripremila, i uvijek plaćala u gotovini tako da joj ne mogu ući u trag.

Motiv njenog nestanka nije htjela objasniti, i izričito je rekla da i dalje ne želi kontakt s porodicom niti javnosti. Izjavila je policija u Braunschweig.

Vlasti je neće teretiti nikakvim kriminalom.


Loading…

Comments

You may also like...