Vladimir Putin: Stvari koje niste znali – da li je Putin ukrao prsten?

Vladimir Putin je jedan od najpoznatijih lidera u svijetu, ali postoje stvari koje niste znali o njemu…

Najpoznatiji ali i zabrinjavajući lider našeg vremena, Vladimir putin je napao susjedne zemlje, ugušio novinare i ugasio slobodu govora u svojoj zemlji, i naizgled očvrsnuo potpunu kontrolu u regiji.

Kako je njegov utjecaj narastao, izišle su intrigantne priče o njemu za koje niste znali. Pored svoje karijere, Putin živi život više neobičan nego što bi iko poželio.

1. Putinov skriveni brak i razvod.

2013-te godine, Putin šokirao javnost kada je najavio za razvod od supruge Lyudmile, žene za koju je oženjen skoro oko 30 godina a niko nije znao za nju, osim njegove elite. Mnogo puta su se zajedno fotografisali, ali malo je znalo ko je ona zapravo.

Postoje nagađanja oko njihovog razvoda, ali nijedno nije dobro. Neki su tvrdili da je natjerana u samostan, a neki da je drogirana i ubijena. Neki su tvrdili da je nasilnik i ljubavnik, navodno je bio u vezi s nekom drugom što je vjerovatno utjecalo na njihov rastanak, ali su oboje zajedno najavili razvod.

Intrigantna činjenica da Ruski par mora u slučaju razvoda dijeliti imovinu na pola. Da li to znači da če Hitler pristati da podijeli svoju relativno slabu platu ili svoju miljardu dolara imovinu?

2. Putin bi mogao biti najbogatiji čovjek na svijetu.
Budući da je Putin je najmoćniji čovjek u Rusiji, dovoljan je razlog da on ima životni standard daleko iznad prosječnog građanina. Procijenjeno njegovo osobno bogatstvo je čak 200 biliona dolara, nevjerovatno udarac u zdrav mozak. Podaci koji su izišli u javnost od strane bivšeg upravitelja fonda Rusije Bill Browder-a, koji je postao kritičar Putina. On tvrdi da je Putin sastavio carstvo koje bi ga moglo napraviti najbogatijim čovjekom na svijetu.

Uzimajući u ibzir, navodno Putinova neto vrijednost je veća dva puta od Bill Gates-a.
U 2013, Putin tvrdi da mu je dobit bila je samo 3,6 milijuna rubalja, odnosno 101.000 $.
Dok prvaci Putinovi tvrdi da on živi respektabilan život, njegova neto vrijednost u 2007. godini puštena na $ 40 milijardi, a do 2012. godine taj broj je postao 70 milijardi $. Dakle, što je izvor tog bogatstva?

U 2007. godini, ruski politički analitičar Stanislav Belkovsky tvrdi da Putin kontrolira 37 posto naftne kompanije Surgutneftegazu i 4,5 posto plina tvrtke prirodno Gazpromom.
Međutim, teško je dovesti konekciju Putina i imovine koju navodno posjeduje, jer kao lider Rusije, on može koristiti billo koju imovinu čak i za svoje osobne koristi. Unatoč tim objavama navodne korupcije, javnost je ogovorila apatijom.

3.Putinovo kronično kašnjenje.
2013-te godine, Franjo je napravio svoj prvi posjet Rusiji. Navodno je tamo bio da upozna Vladirmia Putina, ali se desilo nešto neočekivano. Oko 50 minuta Franjo je jednostavno čekao. Ovo nije jedini Putinov incident. Prema nopvinarima, Putin gotovo uvijek kasni na sastanke i druge javne nastupe.

Čini se da Putina boli đon za osobama koje on upozna, bez obzira ko oni bili. Godine 2012. Državni tajnik John Kerry čekao Putima oko 3 sata, a u 2013-toj, kasnio na sastanak kraljice Eliabete II.
Čak kada je i neprimjereno, Putin zabrlja još više kašnjenjem. Dva sata kasnio je na sastanak gdje su ga čekali ožalošćeni roditelji djece poginuli u avionskoj nesreći.

Jedne godine Putin je ostavio vrlo važne dužnosnike da čekaju satima, kao što je slučaj sa Predsjednikom Ukrajine za vrijeme invazije na Krimu. Dok je predsjednik čekao, Putin je provodio vrijeme ćaskajući sa biciklistom na ulici.
Ovo su samo neki od mnogih Putinovi neprimjerenih postupaka kada je u pitanju kašnjenje, ali zašto se tako ponaša?

Mnogi vjeruju da je u pitanju izračunat oblik psihološke manipulacije. Za njegovo ponašanje politički komentator Dimitry Abramov, kaže da je u pitanju rođena želja za dominacijom, da pokaže da upravo on zauzima ‘carsko mjesto’ u svakoj politici i da želi dati sliku da je on u potpunoj kontroli.

4. Putin je ljubitelj životinja.

Putin je stekao lošu reputaciju tijekom godina okrutnog, hladnog i kriminalističkog ponašanja kao vođa Rusije. No, nije sve tako crno, činjenica je da Putin veoma voli životinje. Postoje stotine slika Putina kao vrijeme provodi sa životinjama – od svojih ljubimaca do tigrova i polarni medvjeda.
Sada se postavlja pitanje, da li stvarno Putin voli životinje, ili je to samo način da pokaže da je voljen?
Postoje tri moguće poruke koje Putin želi poslati ovim slikama, navodi Jan Kubik sa Univerziteta u Londonu.

Prva je da Putin pokušava napraviti razliku Rusije od ostatka Europe pokazujući sebe jašući na konju bez majice. On prikazuje sebe kao racionalnog muškarca i snažnu životinju. Drugo, pokušava da pokaže da on nije diktator bez srca. I treće, sa fotografijama mirne ali i žestoke životinje, on demonstrira da može biti dobronamjeran ali i tvrd, da može ukrotiti i divlje životinje ako treba.
Da li je ovaj diktator toliko zao da mu ljudi ne vjeruju da on ima sposobnosti voljeti životinje, da se ipak krije nešto drugo iza toga?

Kako god, njegova personalna stranica govori opširno o ugroženim vrstama životinja poput polarnog medvjeda, bijelog kita. Službeno, Putin je predsjednik Uprave ruskog geografskog društva povjerenja, koji radi s većinom vrsta u zemlji.

5. Muzičar Putin.

Na humanitarnom događaju održanom u St. Petersburg 2010-te, Putin je prijatno iznenadio publiku kada je zasvirao na klaviru profesionalno.
U publici su bili prisutne mnoge zvijezde poput Kurt Russell i Sharon Stone, ali vjerojatno nito nikada nije vidio tako nježnu stranu slavno lidera kamenog lica.
Putin je naučio stihove “Blueberry Hill” u sklopu svog studija engleskog jezika.
Bilo je i drugih prigoda u kojima je Putin pokazao svoje klavirske vještine.

6. Putin ukrao Super Bowl prsten.
2005. vlasnik New England Patriots – Robert Kraft je posjetio Rusiju i upoznao Vladimira Putina. Vjeruje se da je tada Putin tražio da vidi Super Bowl prsten međutim, kada je Kraft pružio ruku da ga uzme nazad, Vladimi je rekao ‘Sa ovim prstenom mogu ubiti nekog’ i stavio ga u džep. Bio je okružen tjelohraniteljima i otišao.

Iako je ovo stara priča dugi niz godina, Kraft je sada odlučio da progovori. Putin je ukrao njegov kultni 25.000 dolara vrijedan prsten.
Da stvari postanu još bizarnije, Bijela Kuća zove Krafta i traži od njega da pusti da Putin zadrži prsten kao poklon da bi zadržali Rusiju u dobrim odnosima sa SAD-om.

Kasnije se uključio senator John McCain, koji je zahtijevao od Putina da vrati prsten, ali Putin je to odbio nudeći zamjenu za njega. Sarkastično Putin je izjavio da je prsten jedinstven, izrađen od dobrog metala sa kamenom.

Prema The New York Times, prsten je bio održan u knjižnici u Kremlju u sekciji darova posvećenoj vladi.
By Gordon Gora


Loading…

Comments

You may also like...