Kako možete zapaliti vatru pomoću limuna i eksera?

Evo savjet kako možete zapaliti vatru pomoću limuna i eksera, nije nikakva šala nego ozbiljan trik za koji niste znali.

Kada je u pitanju vanjski opstanak nikada ne možete imati dovoljno informacija, savjeta i trikova. Ukoliko ste ikad bili u situaciji preživljavanja, onda sigurno znate da što više znanja, to bolje.

U ovom videu možete naučiti kako zapaliti vatru pomoću limuna i nekoliko malih oruđa. Samo su potrebne neke stvarčice da pripalite vatru koristeći ovu metodu, stoga ste u mogućnosti da ih spakujete kad idete kampiranje ili planinarenje.

Sve što je potrebno je nekoliko eksera od cinka i bakra, limun, malo žice, malo čelične vune i malo materijala za potpalu (ovaj video koristi toalet papir). Prvo, napravite red bakreni eksera, a zatim još jedan red cinka eksera oko pola inča od reda bakrenih.

Zatim, jednostavno spojite žice između eksera za početak kemijske reakcije. Pomoću žice na kraju eksera stvaranja pozitivnog i negativnog kraja, upravo ste stvorili pet-volti baterije! Sve što je ostalo je da dodirnete pozitivne i negativne žice na čelične vunu da se završi krug i zagrije vuna. Jednom kad iskra se pojavi, baci na potpalu, a zatim ćete imati već lijepu vatricu.

Pogledajte video ispod da biste saznali koliko je jednostavna i impresivna ova metoda.


Loading…

Comments

You may also like...