Crnac koji je bio prisiljen na skok u smrt zbog ljubavne čestitke bjelkinji!

15-godišnji crnac prisiljen na skok u smrt nakon što je poslao ljubavnu čestitku bjelkinji za vrijeme Božića.

Za vrijeme Božića Willie James Howard, 15-godišnji crnac je bio u sasvim dobrom raspoloženju te poslao čestitke svim svojim saradnicima u trgovinu u Live Oak, Florida. Za razliku od drugih, čestitku koju je uputio Cynthia Goff, bjelkinji koja je radila u toj trgovini, čestitka koja je otkrila njegovu ljubav prema mladoj djevojci. U njoj je istekao kako se nada da će se jednog dana crnci i bijelci voljeti.

crnac

Na kraju teksta napisao je: “Volim tvoje ime. Volim tvoj glas. Za S.H. (srce) ti si moj izbor.” i potpisao riječima ‘Ti Znaš Ko’

Iako je čestitka bila upućena njoj, igrom slučaja je pročitao njen otac Phil Goff. Pozvao je dva prijatelja sa sobom i pojurio kući mladog Willija i zahtijevao da ga vidi.

Unatoč preklinjanju njegove majke, odvuli su Jamesa na silu, a kasnije su oteli i njegovog oca James Howard-a sa posla. Bijelci su odvezli dva Howarda na nasip Suwanee rijeke, svezali Williu rue i noge i natjerali na rub rijeke. Willie je imao dva izbora; dobiti metak u glavu ili skočiti. Mladi crnac je skočio u hladnu vodu vezanih ruku i nogu, a njegov otac je sve to prisiljen na nišanu gledao. Tijelo Willie-a su izvukli iz rijeke narednog dana.

Nakon istrage policije, Goff i njegovi saučesnici su priznali da su odveli Willija do rijeke da ga kazne. Navodno su imali samo namjeru da ga prestraše; međutim, prema njihovim riječima Willie je postao histeričan i pomislio da će ga otac bičevati i skočio u vodu ničim izazvan.

U strahu za svoj život, otac Willie-a potpisao izjavu podržavajući priču bijelaca te večeri. Ubrzo nakon potpisane izjave, James Howard zajedno sa porodicom pobjegao iz Live Oak.


Loading…

Comments

You may also like...