Konačni zbogom: Na samrti posljenju želju imao da drži ruku supruge!

Srceparajuće slike prikazuju posljednje trenutke para zajedno na intenzivnoj njezi nakon što je suprug izrazio posljednju želju da drži ženinu ruku još jednom.

bracni par

Jim Minnini, 58, bio je u bolnici s terminalnim rakom pluća, 4. Maja, kada je napravio očajničku molbu da vidi svoju ženu, Cindy, posljednji put.

Cindy – koja se oporavlja od srčanog udara koji je pogodio nakon što su joj muža Jim-a hospitalizirali – bio je u susjednoj sobi nakon što su je liječnici prebacili u Kingston Opću bolnicu, u Ontariju, kako bi mogla biti pored umirućeg supruga.

Bila je pod sedativima i nesvjesnom stanju, kada je njen 24 godine partner doveden u sobu, a nije znala da je bio s njom sve dok se nije probudila – ali tada joj je muž umro.

Dirljivu fotografiju para koji se drži za ruke na intenzivnoj njezi snimio njihov sin Chris, koji je rekao da njegov otac nije bio spreman umrijeti bez pozdrava s ljubavi njegovog života.

Jim je vodio bitku protiv raa pluća 8 godina sa podrškom supruge koja je bila stalno uz njega. 2012. mu je rečeno da ima samo 10% šanse da preživi.

bračni par

Kada mu se stanje pogoršalo u bolnici, sinovi su bili uz njega kada se probudio i saznao od njih da je supruga u drugoj sobi.

Nije bio u stanju da govori, ali je mrmljao njeno ime pokušavajući se dići do nje, a svaki put bi se vratio u krevet.

Noć prije njegove smrti imao je noćne more i izvukao cijev iz grla. Doktori nisu uspjeli intubirati ga ponovo, pa su ga odveli do Cindy posljednji put. Jim je umro nekoliko sati kasnije.

Sinovi su načinili fotografiju da pokažu majci kad se probudi da je Jim bio uz nju.
Chris kaže da otac ne bi moga tako lako otići a da se ne pozdravi s njom, i veoma je zahvalan bolničkom osoblju što je to omogućio njegovim roditeljima.


Loading…

Comments

You may also like...