Misteriozna priča o Ferrariju zakopanom u dvorištu.

Misterija zakopanog ferrarija u dvorištu ispred kuće još uvijek nerazriješena – mehaničar nestao bez traga.

Februara 1978-te, grupa dječaka su pronašli ferrari – Dino 246 GTS, kopajući u dvorištu u svom domu u Los Angeles-u. Nakon mnogih špekulacija javnosti i medijske pažnje sa vrlo malo tragova, na kraju se zaključilo da auto – koje je bilo proglašeno ukradenim od svojih vlasnika prije 4 godine, zakopano od strane lopova.

ferrari

Vlanici tvrde da ništa ne znaju, a niti iko od susjeda nije prijavio išta čudno, da se nešto zakopava tada 1974.

Auto je vraćeno osiguravajućoj kući koja je pokrila gubitak njegovim vlasnicima nekoliko godina ranije i stavljen je na privatnu aukciju.

Unatoč velikoj šteti, zbog ležanja pod zemljom nekoliko godina i grubog otkopavanja iz blatnjavog groba, uspio ga mladi mehaničar za $9,000, obnoviti potpuno u svoje prijašnje stanje.

Od tada, historijski entuzijasti nisu bili u mogućnosti pronaći mehaničara kada se premjestio u drugu garažu a nije ostavio svoju novu adresu.

Tri desetljeća nakon što je iskopan, da li je ovaj ferrari još uvijek registriran na bilo kojem Dino registru, da li je još uvijek na cesti?

Da li bi nestali mehaničar mogao biti taj koji ga je i zaopao? Toliko misterije se i dalje vrti oko sahranjenog ferrarija Dino.


Loading…

Comments

You may also like...