Ubijanje životinja na Ruskim farmama krzna: “JA NEMAM SIMPATIJE ZA ŽIVOTINJE, OSJEĆAM DUBOKO ZADOVOLJSTVO!”

Brutalno ubijanje životinja na Ruskim farmama krzna gdje su hiljade zaklane da bi se skinula koža za kapute i deke i onda ostavljena smrdljiva tijela da trunu na planini

Uznemirujuće slike otkrivaju istinu o varvarskim farmama krzna u Rusiji i Kini koja snabdjeva modno tržište vodećih svjetskih gradova, uključujući London, Pariz i New York.

zivotinje

Preko deset vremenskih zona, slike pokazuju realnost kuna i gulazima krzna – koji su uspostavljeni tijekom oštre komunističke prošlosti – gulazi u kojima se cijenjene životinje uzgajaju za klanje, donosi milionski funti prihoda Ruske ekonomije svake godine.

ubijanje zivotinja

Istraga koju je sprovela MailOnline također otkriva užasno jezive uvjete u kojima divljač, uključujući i razne vrste lisica, zatočene i prije no što su ubijene, žive oderane zatim otrovane fecesom u vazduhu, i pokazuju krvoločne vlasnike farmi koji ne mogu ništa vidjeti izvan njihovog profita.

zivotinje

Procjena profita daleko seže na $900,000 samo prije nekoliko godina, dok je krzneni kaput procjenjen na prošlogodišnjem Fendi šou na $ 1.2 milion.

Aktivisti iz VITA Centar za prava životinja Rusije, pronašli su ostatke kune u blizini za odlaganje biološkog otpada prošle godine.

ubijanje zivotinja

Tu se nalaze tijela već tri dana da trunu, zboga čega postoji opasnost po zdravlje, ali ovakve scene jedva uzrokuju bilo kakav šok u Rusiji, državi koja je u velikoj mjeri imuna na Zapadni bijes protiv krzna.

Lisice rakuni i kune žive u malim sanducima metalnim mrežama gdje skakuću s jedne na drugu stranu satima poazujući svoj očaj.

ubijanje zivotinja

Trideset posto životinja umre prije no što i razviju njihov zimski kaput na koji računa industrija krzna.

ubijanje zivotinja

Na kraju ovog pakla životinje prolaze kroz mučnu smrt. U većini slučajeva ubistva se požure kako bi lakše odstranili krzna, kao rezultat toga, životinje i dalje dišu dok su žive oguljene.

ubijanje zivotinja

Obično se koristi droga Dithylin, lijek koji paralizira mišiće životinja i one bolno umiru od gušenja dok su potpuno svjesne.

ubijanje zivotinja

U Rusiji se dosta koristi protiv lutalica. Žalba koju je uputila VITA ministarstvu poljoprivrede u Rusiji protiv upotrebe Dithylin, nije dobila pozitivan odgovor.

ubijanje zivotinja

Dobili su jednostavno odgovor; ‘Koncept okrutnosti nije prihvaćen za farme krzna’


Loading…

Comments

You may also like...