Brutalno odsjekao supruzi ruke zbog neuspjele trudnoće!

Odsjekao supruzi obje ruke s mačetom zbog njenog neuspjeha da zatrudni nakon sedam godina braka…. iako je On bio impotentan.

Stravično nasilje nad ženom u Keniji kada je 34-godišnji Stephen Ngila supruzi Jackline Mwende 27, u njihovom domu u Masii, odsjekao obje ruke mačetom jer nije zatrudnjela tokom njihovog braka unatoč tvrdnjama doktora da je on razlog njihove nesposobnosti da imaju djecu.

odsjekao

©YouTube/ Kenya Citizen TV

Prema izvještaju doktori tvrde da su mu rekli da njegov problem plodnosti se može otkloniti lječenjem, ali se nije pojavio na zakazane termine. Nakon tri mjeseca, vratio se kući, uzeo veliku mačetu i odsjekao joj obje ruke i nanio strašnu ozljedu glave, slučaj koji je zgrozio Keniju.

Ngila je uhićen dan nakon incidenta i dalje u pritvoru, a Jackline je odlučna da svjedoči i želi da ostane doživotno u zatvoru unatoč njenoj ljubavi prema njemu.

Iz Afričkog ureda Equality Now, koji se bori za prava žena, izjavili su da je ovo jedan od najgorih slučajeva nasilja nad ženom u Keniji, gdje se bore dugi niz godina protiv raznih oblika nasilja nad ženama.

“Mi radimo radimo najviše ovdje da spriječimo neke zločine kao što su sakaćenje ženskih genitalija, ali moramo raditi čak i teže kako bi se osiguralo da svaka žena i djevojčica u Keniji bude zaštićena od svih oblika nasilja i diskriminacije te je u mogućnosti da žive svoj život sigurno i bez straha. ”


Loading…

Comments

You may also like...