KRVAVI POLJUBAC – porodica izljubila 3-godišnjakinju, 8 mjeseci oporavka!

Sve je počelo na rođendan trogodisnje Sienne Duffield, kada je njena majka Savina pustila da članovi porodice izljube djevojcicu.

Ubrzo nakon toga, mala Sienna je dobila uzasne plikove koji su joj izbili po licu koji su izgledali kao da je neko polio kiselinom. Sirilo se od usta do obraza i očiju. Vremenom je prestala da jede, a stalno bi bile prisutne fleke krvi po odjeci.

herpes

Osam mjeseci doktori su neumorno pokušavali otkriti uzrok krvave infekcije kože. Nisu znali da je ključ bio u jednostavnom poljupcu. Mjesecima antibiotici koje je primala nisu uspijevali, jer infekcija se stalno vracala i njeno lice bi ponovo stradalo.

dijete-5

Smtaralo se da je bilo u pitanju samo alergija na nešto, stoga su je držali podalje od kućnih ljubimaca, hrane na koju su usmnjali kao i mlijecnih proizvoda.

herpes

Plikovi su bili toliko ozbiljni da bi krvarili po odjeći i posteljini. Doktori su vjerovali da je imala ekcem ili alergije, ali recept antibiotika i ekcema kreme nisu radili.

herpes

Zavrsila je na infuziju zbog neuhranjenosti i tek nakon 8 mjeseci, majka se sjetila i rekla sta se desilo doktorima i konačno, dijagnosticiran jeherpessimplex tip 1.

Majka se prisjetila da su tog dana svi članovi porodice izljubili, sto je i dovelo do infekcije. Svi u porodici su bili uznemireni. Kada su doktori shvatili sta je tacno problem, znali su da je liječe na pravi nacin.

herpes

UPOZORENJE roditeljima; Ne dozvolite strancima da ljube vase dijete, pogotovo ukoliko vidite znakove herpesa na njihovim usnama, herpes je veoma opasna infekcija koja moze ugroziti život novorođenčadi i male djece.

Mnogi roditelji ljube svoju djecu u usta, no to je sasvim pogresno i jednako opasno jer tako mozete inficirati dijete.

PODIJELITE…


Loading…

Comments

You may also like...