Pozdravite Paula i Katyucia – najkraći bračni par na svijetu

Nosioci naslova ´NAJKRACI BRACNI PAR NA SVIJEU´ Guinness World Records-a otputovali su u London ove sedmice na proslavu GWR 2016. godine…

najkraći bračni par na svijetu

Najkraći bračni par na svijetu

Paulo Gabriel da Silva Barros i Katyucia Lie Hoshino, oboje Brazilci, su provjereni u kombinaciji visine od samo 181.41 cm iosvojili svjetski rekord najnizeg bračnog parajoš u septembru ove godine.

najkraći bračni par na svijetu

Najkraći bračni par na svijetu

Paulo, koji ima 31 godinu i visine je 90.28 cm i Katyucia 28 godina visine 91.13 cm, prvi put su se upoznali 2006-te preko društvene medije, Orkut.

“Smatrao sam je veoma lijepom od prvog trenutka kad sam je vidio,” objašnjava on.

Ali Katyucia nije odmah uzvratila, naprotiv, blokirala ga na prvim porukama, ali Paulo je ipak na kraju osvojio.

Uspjeli su da održe vezu na daljinu za četiri godine, viđajuci se svakih nekoliko mjeseci, sve dok nije Katyucia odlucila da napusti svoj rodni grad i preseli se u Paulov grad Itapeva. Kako kazu, jednostavno su znali da su sudjeni jedno drugom.

Paulo, državni službenik za svoju lokalnu samoupravu, a Katyucia je vlasnica kozmetičkog salona. Veliku paznju javnosti su dobili zbog njihove visine. Oni smatraju da njih dvoje zajedno još više privlači pažnju, ali se lakse suocavaju sa tom pažnjom zajedno.

najkraći bračni par na svijetu

Najkraći bračni par na svijetu

Paulo nije bio u stanju da hoda do dobi od 21. U pokušaju da bude nezavisan, koristio bi djeciji tricikl da se pokrene u svojim kasnim tinejdžerskim godinama.
Nakon što je naučio hodati i nakon ugradnje ortopedskih čizmi u 2008, kupio je posebno opremljen auto koji jos uvijek vozi.

Govoreći uoči današnje proslave na međunarodni dan razbijanja rekorda, Katyucia je rekla da je veoma sretna da bude dio Guinness rekorda i da ce njihova pojava ohrabriti svijet da ne gleda fizičke razlike u drugima i razumjeti da se svi ljudi trebaju tretirati isto.

najkraći bračni par na svijetu

Najkraći bračni par na svijetu

“Možda smo kratki, ali imamo velike srca i puno ljubavi jedno za drugo, kao i za sve u našim životima. Naš život nije bez izazova, ali mi smo tako srećni što možemo rješavati ove izazove zajedno. ”


Loading…

Comments

You may also like...