Upoznajte “Iranski Hulk” koji želi da se bori protiv ISIS

“Iranski Hulk” kaže da mu je pun nos ISIS — i on želi da nesto uradi po tom pitanju…

24-godišnji iranski bodibilder imena Sajad Gharibi, najavio je da planira da ode u Siriju i “razbije ISIS”, prenosi u petak BBC Persia.

isis

Gharibi, koji teži oko 350 kilograma, sakupio je impresivno velik broj Instagram pratioca, kaže da se nada da će pomoći Iranu i sirijskim trupama u borbi protiv ISIS i zaštiti šiitske džamije iz destruktivnog unistvanja sunitske militantne grupe.

Od rasta ISIS ‘, borci su uništili desetine historijski, kulturološki i vjerski značajajnih objekata širom Iraka i Sirije, mnogi od njih šiitskog.

Generalni direktor UNESCO-a Irina Bokova, prozvao je ovo sistematsko uništavanje čin “kulturnog čišćenje” znači brisanje kulturnih identiteta koji ne odgovaraju ISIS ‘ideologiji.

Sajad-ova želja da pomogne u iranskom borbi protiv ISIS dolazi dvije godine nakon intervencije Islamske Republike u napadnutog regiji.

ISIS

Iran, sastavljen uglavnom od Shia muslimana, je došao u pomoć regiona pod prijetnjom ISIS od ljeta 2014. godine – preko pružanja finansijske i tehničke podrške sirijske vojske, slanjem tehnički savjetnika u iračkoj vladi ili davanje oružja kurdskim trupe , koji imaju svoje motive za uništenje Islamske države. Neki mediji tvrde da je Iran imao borbene trupe u Iraku od 2014. godine, što Iran negira.

Unatoč izjašnjavajuci svoje lojalnosti Asadovom režimu na Instagramu, Gharibi negira tvrdnje da je on zapravo zloglasni ISIS dželat, poznat kao “Buldožer”, koji je slican njemu bio zarobljen od strane sirijske vojske u junu ove godine.

ISIS

sajadgharibihulk/Instagram

Džinovski čovjek može podići više od 180kg, što je više nego što je težak i takmiči se u kategoriji powerliftingu takmičenja. Njegov ogroman okvir i ispupčeni mišići su mu stekli ime Hulk ili Hercules.
On je također učestvovao u bodybuilding natjecanjima predstavljajući svoju zemlju.

Nema riječi o tome kada će se Gharibi zapravo uputiti u Siriju. Ako su njegove fotografije u vojnoj uniformi na Instagramu pokazatelj, to može biti uskoro.


Loading…

Comments

You may also like...