ISIS sada krade ljudske organe da plati oružje

ISIS sada grabi 1 milion $ dnevno na trgovini ljudskim organima, što ga čini najbogatijom terorističkom grupom u historiji

Nije prvi put da se unakažena tijela sa nedostatkom organa pronađu u ISIS bolnicama. Kako prihodi od nafte presušuju, ISIS je postavio svoje ciljeve na novi izvor prihoda: ljudskih organa.

Prema nezavisnoj Iračkoj TV mreži Alsumaria News, terorističke organizacije ubiru organe od ubijenih civila i ISIS vojnika, posebno militanata u bolnicama u sjevernom Igradu Ninive.

Alsumaria Vijesti u ‘izvještaju navode:

“Medicinske jedinice koje pripadaju ISIS kradu ljudske organe, uključujući bubrege i druge organe, od 85 militanata u Ninive bolnicama, a prenose ih na druge bolnice na periferiji grada. . . Grupa je izgubila većinu svojih sredstava, posebno sirove nafte koja je dala 80% od ukupnog prihoda terorističkim grupama. Kako da bi povratile svoje finansije, počeli su da trguju ljudskim organima. . . Desetine ljudskih organa su ukradeni od civila i tijela koja su prebačeni u odjel sudske medicine, a potom preko posrednika u Siriju zatim trgovcima ljudskih organa. ”

Ovo nije prvi put da je ISIS napravio vijest o vađenju ljudskih organa protiv volje njihovih žrtava.

Mohamed Alhakim, irački ambasador u Ujedinjenim nacijama, molio je Vijeće sigurnosti Ujedinjenih naroda da razmotri pitanje jos proslog decembra, nakon sto su desetak doktora u Mosulu navodno ubijeni zbog odbijanja da hirurški uklone organe od ljudi. “To je jasno nešto veće nego što mislimo”, rekao je Alhakim.
Stručnjaci kažu da je uzimanja organa ISIS-u nije ekskluzivno, medjutim.

“Krađe organa tokom rata, građanskih ratova, prljavih ratova, uključivanje nedisciplinovane vojske u ratu nije neuobičajeno”, rekao je Nancy Scheper-Hughes, direktor za trgovinu organa, University of California, Berkeley na bazi dokumentacije i istraživačkog projekta, na CNN-u.

“Mrtvaci, kada su raskomadani, obrađeni, zamrznuti osušeni, itd, su toliko daleko od ‘ljudske’ osobe koje su tada jednostavno samo roba. Potražnja za svježim organima i tkivima. . . je nezasita, “rekao je Scheper-Hughes, dodajući da svježi bubrezi iz mrtvih, ili od onih ubijenih od strane treniranih ubica – lovaca na ljudske organe, su krvavi dijamanti nezakonite i kriminalne trgovine ljudima. ”

Zaista, u skladu sa Sjedinjenih Američkih Država trezora, ISIS grabi oko 1 milion $ na dan, što ga čini najbogatijom terorističko grupom u historiji. Ona koristi ovaj prihod da proširiti svoje napore u Siriji i Iraku i za financiranje budućih samoubilačkih napada i atentata.


Loading…

Comments

You may also like...