Svjetski šampion u boksu – Anthony Joshua na udaru javnosti zbog slike iz dzamije!

Britanski svjetski prvak  Anthony Joshua, na udaru anti-muslimanskog zlostavljanja nakon sto je objavio sliku molitve u džamiji sa prijateljima …

Ovaj put val anti-muslimanskog zlostavljanja, nevjerovatno, ali dozivio je i svjetski šampion u boksu, Britanac Anthony Joshua, a sve zbog twitanja slike o svojoj molitvi u džamiji.

Anthony Joshua

IBF nosilac titule teske kategorije, iskoristio je svoje vrijeme treninga u Dubaiju i posjetio dzamiju sa prijateljima sto je rezultiralo bujicu kritika na drustvenim mrezama.

Kao sto je ranije rekao, 27-godisnji Joshua nije musliman, niti prati bilo koju vjeru, ali ima interesa za njih.
Pored slike Joshua je dodao:

“Pored sreće, napornog rada i talenta – molitva je solidan temelj. Bilo je lijepo pridružiti se mom bratu dok je vodio popodne molitvu.”

Slika je bila podvrgnuta masi komentara fanova.

 Anthony Joshua

Pored komentara da vise nece pratiti njegove borbe, gađenje na pojam da je Joshua musliman, bio je komentar ´Izlazi iz moje zemlje´. Neki su cak i tvrdili da ce podržavati Klitchko, protiv kojeg treba da se bori Joshua.

 Anthony Joshua
No, bilo je i komentara podrske Joshui;

Muhammad Ali je bio najveći svih vremena, a bio je musliman, da li ga momci isto mrzite?

Kako se smatralo da je Joshua ateist, danas on pridaje vaznost molitvi;

“Molitva je oblik meditacije, zar ne?” ´To su zakoni privlačnosti, šta god bacite u svemir je ono što primi, to je samo nekakav nacin stavljanja vaše misli napolje u svemir.´


Loading…

Comments

You may also like...