Djevojčica ´zmijske´ kože izbačena iz škole jer plaši djecu u razredu!

Djevojčica 16, poput zmije odbacuje svoju kožu svakih šest sedmica zbog rijetke bolesti od koje pati…

Djevojčica

Tinejdžerka Shalini Yadav, pati od eritrodermije, upalne bolesti kože poznat kao ‘crveni sindrom‘, koji doktori nisu u stanju da tretiraju. Ovaj sindorm isušuje kozu koja se potom ljušti. Tako su je ljudi oslovili ´ljudska zmija´. Ona mora svaki sat vremena tretirati tijelo, leci u vodu i premazati ovlaživačem da bi umanjima isušivanje i opadanje kože.

Djevojčica

Njena porodica od 8 clanova nije u stanju da joj priušti za hidratizirane kreme i njena koža se ljusti svakih 45 dana od rodjenja. I sada je izbačena iz škole jer plaši ostalu djecu zbog njenog zmijskog-izgleda.

Djevojčica

Njena majka je ocajna, kako kaze doktore koje su posjetili nisu bili u stanju joj pomoci, a stanje joj se sve više pogoršava. Shalini veoma pati jer svai put kada bi njena koza opadala, uzrokovala bi strahovite bolove.

Ova grozna bolest je nije ubila, ali uzima joj zivot malo po malo. Njeno tijelo izgleda kao da je spaljeno od glave do pete.

Djevojčica

Srceparajuce Shalini Yadav je izjavila;
“Željela sam da studiram, ali su me izbacili iz skole, jer su djeca uplašena gledajući moje lice. Svi u porodici pate zbog mog zdravstvenog stanja. Ali što je moja greška? Kakav sam grijeh pocinila da sam prokleta sa ovakvom bolesti?
Želim da živim.” “Molim vas pomozite mi, ako možete. “


Loading…

Comments

You may also like...