Kako brzo izgubiti težinu pomoću đumbira

Đumbir je super hrana. Ima vrlo jake antibakterijske, antiparazitske, antivirusne i protuupalna svojstva

Kuhati u litar vode sa persunom i komadima djumbira. Kad se ohladi isijediti pola – cijeli limun sok.
 đumbir

Mnogi ga koriste za poboljšanje probave i imuniteta. Također ublažava bol, borbu protiv kardiovaskularnih bolesti, astme i mnogih drugih zdravstvenih problema. Iznenađujuće, đumbir također ima sposobnost održavanja zdrave tjelesne težine – osobito s gubitkom težine i gubitkom masnog tkiva.

Đumbir (Ingver) u istraživanju mršavljenja

Prema drevnoj praksi ayurvede, pijenje i jelo korijena đumbira može pomoći odrzavanju vaše težine pod kontrolom što je i potvrdilo straživačke studije.

U istraživanju objavljenom u časopisu Journal of Science and Food of Agriculture iz 2014. godine, istraživači su otkrili da gingerol (spoj pronađen u đumbiru) pomaže u gubitku težine nakon razdoblja od 30 dana. Također su zabilježene i poboljšane razine šećera u krvi i razine leptina.

Leptin je spoj koji doprinosi osjećaju potpunosti i zadovoljstva nakon obroka i koji je trenutno prekriven izvrsnim informacijama o vrijednosti leptina za smanjenje težine.

Kako đumbir pomaže smanjenju masti na trbuhu?

Znanstvenici su zaključili da dodatak iz đumbira potiskuje probleme s težinom uzrokovane visokom masnom prehranom i može biti obećavajuća terapija za liječenje pretilosti i komplikacija.

Đumbir vam pomaže da se osjećate puni, tako da đumbir ili njegova voda može pomoći u suzbijanju želje za prejedanjem. Također može zadržati ravan trbuha jer se bori protiv prekomjerne indukcije, hormonske promjene i niskoe razine energije koja dovodi do nedostatka vježbanja.
Đumbirov oštar, jedinstven okus također može pomoći prirodno povećati razinu energije, fizički i mentalno.

Kako ga korisiti za mrsavljenje?

Ako želite upotrijebiti iscjeljujuće sposobnosti đumbira da smrsate, evo što učiniti:
Prije jela, žvakati tanak komadić korijena đumbira. To će vam pomoći u upravljanju metabolizmom, poticanju probave hrane, smanjenju proizvodnje kortizola i povećanju energije.

Takodjer, komadici djumbira u kombinaciji sa vodom i limunom izmikasanim blenderom, piti vodu koja ce vam olaksati probavu.

Djumbir čaj za mršavljenje

Kuhati u litar vode sa persunom i komadima djumbira. Kad se ohladi isijediti pola – cijeli limun sok.
Veoma dobra detoksikacija za vase tijelo koja ce pomoci da smrsate ukoliko budete konzumirali barem sedmicu (duze).


Loading…

Comments

You may also like...