Imigranti pomogli stvoriti 1,3 miliona radnih mjesta u Njemačkoj

„Jače zapošljavanje imigranata iz trećih zemalja će ujedno povećati odgovornost Njemačke za stabilnost tržišta rada u zemljama”, dodao Dräger.

imigranti

U isto vrijeme kad je Njemačka pojačala raspravu o štetnosti dolaska najnovijeg vala imigranata iz trećih država u 2015., gdje se posebno spominje najnoviji seksualni napadi, u novom izvješću istraživanja pokazuje sasvim drugu perspektivu pozicije iseljenika u Njemačkoj.

Studija naglašava apsolutnu obećavajuću ulogu migranata u Njemačkom domaćem gospodarskom razvoju. Osim toga, u izvješću stoji da se očekuje da ce se ta uloga pojačati još više uskoro.

Poslodavci sa migracijskom pozadinom su oni generiraju oko 1,3 milijuna radnih mjesta u Njemačkoj u razdoblju od 2005-2014, čime su postali jedni od glavnih poduzetnika otvaranja radnih mjesta u zemlji – kaže nedavni izvještaj studije koji je nedavno objavio Bertelsmann Foundation.

Isto izvješće objašnjava na koji način doseljenici igraju važnu ulogu u gospodarskom razvitku zemlje. Dakle, u izvješću objašnjava da ovaj dio njemačkog društva pomogao zemlji na poletnoj razini za stvaranje radnih mjesta sa 36% tijekom proteklog desetljeća.

Migranti su postigli generirati oko 947.000 radnih mjesta u 2005. godini – isto izvješće studija navodi.

Od 2005. godine, oko 28% njemačkih poslovnih nositelja su migracijskom pozadinom. Oni su uključeni u različitim područjima poslovanja: kao što su restorani, trgovine na malo, građevinarstvo, proizvodnja i drugi – otkriva izvješće.

Štoviše, izvješće studija ove Bertelsmann Zaklade priznaje da na Njemačku pozitivno utječe njeni migranati. Osim toga, predviđa scenarij u kojem će Njemačka doživjeti veću potrebu za imigrantima kroz 2050. Osnova tog predviđanja je povezana s njemačkim starenjem i smanjenjem stanovništva.

„Njemačka se ne može osloniti na nastavak visoke imigracije iz unutar Europske unije. Moramo postaviti kurs kako bi učinli Njemačku atraktivniju kao zemlja odredišta za državljane trećih zemalja, „Rekao je izvršni član upravnog odbora Jörg Dräger.

„Jače zapošljavanje imigranata iz trećih zemalja će ujedno povećati odgovornost Njemačke za stabilnost tržišta rada u zemljama”, dodao Dräger.


Loading…

Comments

You may also like...