Koje sve koristi imamo od davanja krvi?

Oni koji cesto doniraju krv smanjuju rizik od srčanih udara, moždanog udara, rizik od raka, nevjerovatno, ali i gubitak kalorija.

donacija krvi

Donacija krvi je relativno jednostavna, samo sjedite 15 minuta u stolici za ležanje dok doktor pumpa nekoliko preša za vađenje krvi, a zatim uživajte u neograničenoj količini kolačića i sokova od jabuka, međutim, većina donatora ne zna gdje njihova krv odlazi, Šta se doista događa s krvi može vam biti iznenađenje…

Održava zdravlje kardiovaskularnog sustava:

Poznato je da je viskoznost krvi zajednički čimbenik rizika za kardiovaskularne bolesti, kaže Index zdravlja obitelji na Harvard Medical School. Možete smanjiti viskozitet krvi redovnim darovanjem krvi, kojim možete ukloniti željezo koje je oksidirano u krvi, kao i povećanje oksidativnog stresa koji može biti štetno za kardiovaskularni sustav.

Donacije krvi također smanjuju rizik od srčanih udara i moždanog udara. U istraživanju objavljenom u časopisu Journal of American Medical Association Gamma, istraživači su otkrili da su ispitanici u dobi između 43 i 61 godina imali manje srčanih udara i moždanog udara kad su svakih šest mjeseci donirali krv.

Smanjuje rizik od raka:

Smanjenje željezne pohrane u tijelu uz davanje krvi može smanjiti rizik od raka, kaže Miller Keystone Blood Center. Redovitost donacija krvi povezana je s nižim rizikom od raka, uključujući rak jetre, pluća, debelog crijeva i grla zbog niskog oksidativnog stresa kada se željezo oslobađa iz krvotoka.

Stopite kalorije:

Ljudi spaljuju oko 650 kalorija po donaciji krvi. Prema Kalifornijskom sveučilištu, donator koji redovito donosi krv može izgubiti puno težine, ali ne smije se smatrati planom gubitka težine na bilo koji način. Težiti najmanje 110 kilograma i održavati dobru razinu željeza u tijelu.

Omogućuje besplatnu analizu krvi:

Kada donirate, donatori se testiraju na sifilis, HIV, hepatitis i druge bolesti. Ispitivanje pokazuje da li ste podobni za donaciju na osnovu onoga što je u krvi. Prema američkom Crvenom križu, organizacija također primjećuje uzorak. Vaša krv može se sada ili u budućnosti koristiti za dodatna ispitivanja i druga medicinska istraživanja kako bi se osigurala njena sigurnost.


Loading…

Comments

You may also like...