Tigrovi jedu živog magarca u kineskom zoološkom vrtu, JAVNOST BIJESNA…

Aktivisti za zivotinje bijesni nakon užasnog hranjenja tigrova zivim magarcem u kineskom zoološkom vrtu VIDEO…

Tigrovi jedu živog magarca

Dioničari u kineskom zoološkom vrtu prosvjedovali su odluku suda o zamrzavanju imovine objekta u kojem su živim magaracem hranili tigrove.

Aktivisti za prava životinja uvijek su imali nekih problema s Kinom.
Od zloglasnog festivala pseceg mesa u zemlji do onoga što je poznato kao “najzdraviji zoološki vrt na svijetu”, popis pritužbi je dugačak.
I sve raste. Krvav video snimljen od strane posjetitelja u parku Safari Yancheng sada je izazvao zabrinutost zbog sigurnosti životinja u tom šangajskom zoološkom vrtu i dobrobiti stvorenja u svim kineski objektima.

Brutalni snimak prikazuje grupu ljudi u kišnim ogrtačima koji guraju magarca niz drvenu rampu u jarak, gdje ga napadaju dva tigra. Iako je videozapis dug tek oko minutu, jedne kineske novine izvještavaju da je trebalo 30 minuta da bi životinja umrla.

“To je užasno tužan video jer je sve u njoj patnja, bilo da je to magarac, bilo tigrovi, bilo da ih gleda javnost”, rekao je Doug Cress, glavni izvršni direktor Svjetske udruge zooloških vrtova i akvarija National Geographic,
Incident se smatra štetnim za tigrove, jer – odrastaju u zatočeništvu – jasno ne znaju kako sigurno plijeniti takvu veliku životinju.
Ako gledate, to je vrlo drugačiji napad od onoga što vidite ovih mačaka u divljini. To je usporedivo neuredan i dugotrajan pristup koji stavlja predatora u opasnost od ozljeda, kao i plijen”.

Poznato je da zoološki posjetitelji imaju mogucnost da bacaju kamenje i smeće na životinje, a osobito u Yanchengu dopušteno je kupovati žive patke i piliće da bace u kaveze lava i tigra.
Ostali parkovi dopuštaju gostima da kupuju žive ovce, koze, svinje i krave za hranu velikim mačkama. Ako netko plaća dovoljno novca, neki su parkovi spremni učiniti sve.


Loading…

Comments

You may also like...