Veliki problem u Kini: Djevojke iznad 27 se smatraju ´ostatak žene´ pa iznajmljuju lažne dečke…

Da začepe usta roditeljima koji ih gnjave o njihovom ljubavnom zivotu kao i pritiskom na brak, očajne neudate žene u Kini troše veliki novac na iznajmljivanju ´lažni dečko´.

Lažni dečko

Single žene u Kini iznajmljuju lažne momke da umire svoje roditelja tokom porodičnih okupljanja.

Zahtjevi za najam-po-dan momci su vrhunac dosegli oko lunarne Nove godine, najznačajniji praznik u kineskoj tradiciji. Cijena za laznog partnera može pokrenuti i do £ 180 po danu i usluge koje se nude u rasponu od upoznavanja roditelja pa do ostanka u noći.

Lažni dečko

Profil muškog kandidata obično navode njegove godine, visina, težina i zanimanje. Iznad je snimka iz 89yn.com, jedan od sajtova koji iznajmljuje dečke.
Oni navode usluge koje su spremni da pruže. Upoznavanje roditelja, setnja po gradu, druzenje u kuci, večere s njima, ljubljenje, gledanje filma, provesti noć, ili sve zajedno.

Neki muski kandidati nude besplatne usluge, jer kažu da ionako nemaju ni sa kim provesti praznike. Neki zahtijevaju da žena plati sve troškove, uključujući i vozne karte i obroke.

“Iznajmi dečka” je trend ključna riječ na većini kineskih pretraživača, kao i online shopping site Taobao.

Lažni dečko

Kineskinja postavila reklamu na kineskoj web stranici u potrazi za lažnim dečkom koji bi upoznao njene roditelje u provinciji Anhui

Kako bi privukli kupce, neki kandidati nude ono što oni nazivaju “zeleni zakup”, što je sporazum potpisan od obje strane kako bi bili sigurni da nema kršenja pravila. U ovom pravilu stoji da nije dozvoljeno da spava sa ženom u istoj prostoriji.

U kineskoj tradiciji često vidimo brak kao vrlo visok prioritet i neudate žene u dobi od 27 i više godina se smatraju Shengnu ‘ostatak žene’.

Lažni dečko

Problemi: Zabrinuti roditelji u brizi da njihove kceri nece se udati na vrijeme i imati djecu, pisu biografije kceri i javno objavljuju u nadi da će roditelji nekog dječaka imati interes.
Dok neki kineski samci to vide kao priliku da zarade novac i iznajme sami sebe očajnim ženama, s druge strane one to vide kao izlaz da začepe usta roditeljima koji ih gnjave o njihovom ljubavnom zivotu kao i pritiskom na brak.

Li Hongzhao, zamjenik sekretara komiteta Krivičnog zakona u Pekingu, rekao je da ´Ugovor o zakupu´ može se smatrati pravno obvezujući ugovor sve dok obje strane izvode ono što je rečeno o sporazumu.

Međutim, Li je dodao da bi moglo doći do kršenja zakona ako jedna stranka ima nepristojnu namjeru. Li je rekao da bi mogla dovesti do seksualnog napada.


Loading…

Comments

You may also like...