5 godina vezani za drvo dva dječaka sa invaliditetom u Indiji..

Jiva je pronađen gol s jednom nogom vezanom za drvo, dok je Umesh bio vezan za bambus, među stokom. FOTOGRAFIJE VIDNOG ZANEMARIVANJA I ZLOSTAVLJANJA DJECE!

Dva dječaka sa invaliditetom spašena nakon što su bili 5 godina goli vezani za stabala od strane njihovih porodica koje su htjele da ´izbjegnu probleme´.

Jedan je bio vezan na ulazu štale od svojih djeda i bake, jer je bio “nasilan”, dok je drugi bio vezan na polju uz drvo gdje bi ga vezao njegov otac svaki dan prije polaska na posao.

Šokantno, obje porodice su opravdavale svoja djela okrutnosti, rekavši da je to jedini način da se izbjegnu problemi.

drvo

Jiva Ram, 11, iz sela Baydi u Udaipuru, boluje od poliomijelnih i mentalnih poremećaja, njegov otac Hurma Ram ga je vezao za drvo ispred njegove kuće, prije nego što bi otišao da radi na svojoj farmi.

drvo

Umesh, 8, iz Kolyaraja u državi Radžastan, sjeverna država Indije, ovaj osmogodisnjak ima slabu vid i mentalnu nesposobnost.

drvo

Njegovi roditelji Bhagawati Lal i Manu Devi umrli su od HIV bolesti prIJe pet godina, a Umesh je otišao da živi s bakom i djedom. Oni opravdavaju djecakovo zlostavljanje svojom starosti i nemoći da se za djecakom juri jer je cesto znao bjezati.

drvo

Fotografije spasilačkih radnika koji nose djecake na kojima su vidni tragovi zlostavljanja i zanemarivanja.

drvo

Kako kazu, bilo je srceparajuće pronaći djecu u takvom stanju, Jiva je pronađen gol s jednom nogom vezanom za drvo, dok je Umesh bio vezan za bambus, među stokom.

Oba momka su sada slobodna i odvedeni su u predstavništvo Odbora za zaštitu dece, NVO Aasra Vikas Sansthan i Odeljenje za prava deteta.


Loading…

Comments

You may also like...