Njemačka: Zaradite na anketama: Jos jedna metoda kojom mozete uciti jezik usput i zaraditi!

Sve više kompanija za istraživanje tržišta plaća premije za vaše mišljenje. Zaradite novac u Njemačkoj u slobodno vrijeme ispunjavajuci ankete.

zaradite
Zar moramo gubiti vrijeme na kojekakve igrice ili druge gluposti na internetu, kada mozemo to slobodno vrijeme pretvoriti u novac – zarađivanjem novca iz anketa.
Sve više kompanija za istraživanje tržišta plaća premije za vaše mišljenje.

Kako zaraditi novac na anketama?

Zaradjivanje novca sa anketama je lakše nego što mislite: vi sami odlučite kada biste učestvovali u kojim istraživanjima. Gotovo svi provajderi imaju online aplikaciju. Kad god imate nekoliko minuta, možete popuniti upitnik iz podzemne željeznice, u setnji u parku, tokom reklame na TV-U i zaraditi od 0.50 € do 7 € po anketi. Odgovaranje na upitnik traje u prosjeku 5 – 20 min, ovisi o duzini ankete. Za svaku anketu dobijate iznos bodova koje cete na kraju iskeširati u novcu. Za razliku od običnog posla, nemate fiksno radno vreme. Samo izaberete kada, koliko želite da odgovorite na koje ankete. Sasvim spontano.

Ovdje se ne obecavaju velike sume novca, ali je odlicna metoda da se zabavite, ucite jezik, a usput i nesto zaradite. Najbolje cete zaraditi ukoliko se registrujete na vise portala za istraživanje, jer svaki portal nudi ogranicen broj anketa.

Isplata

Kada dostignete odredjeni broj poena, dostupne su razne nacine isplate: putem vaseg bankovnog racuna, paypal ili neke druge premije, odnosno vaučer za amazon, ebay, H&M, IKEA itd.

Koliko para zaista možete zaraditi na kraju istraživanjem zavisi od puno ličnih faktora i iznad svega u vrijeme investiranja. U suštini, pravilo je: što brže prihvatate plaćene ankete i što redovno radite to, to će vam više novca učiniti.

Imajte na umu da svi moguci giganti u Njemackoj poput; BMW, Coca Cola, Rewe, Lidl, raznovrsna osiguranja pa do proizvodjaca ishrane, placaju nase misljenje kako bi poboljsali svoju proizvodnju.

Zato iskoristite slobodno vrijeme, naucite nesto i usput zaradite. Ankete su dostupne samo ako ste na lokaciji Njemacka, Austrija Svicarska, USA (pojedini portali ukljucuju i druge zemlje EU)

Naravno, postoji uvijek doza sumnje na lazan portal. Zbog toga smo napravili spisak legitimnih internet stranica za ispitivanje javnog mijenja koje itekako placaju:


Loading…

Comments

You may also like...