Filipinski Novi Zakon: ukoliko učenici zele diplomirati, moraju zasaditi 10 stabala

Filipinski kongres usvojio je zakon koji od učenika zahtijeva da posadi 10 stabala ako žele diplomirati.

Nakon novog zakona, studenti u Filipinima koja će diplomirati moraju posaditi po 10 Stabala, a rezultat će biti 525 miliona novih stabala u jednoj generaciji

10 stabala za diplomu

Image credits: Joe Digital & Co

Čini se da su naše mlađe generacije one koje najviše brinu o budućnosti našeg planeta. Kada razmišljate o tome, ima smisla jer su oni oni koji će morati iskusiti tragične učinke našeg konzumerističkog i nesvjesnog ponašanja. Dakle, budući da postoji očajnička potreba za golemom promjenom, inicijative diljem svijeta pokušavaju uključiti mlađe generacije kako bi spasile planetu. Iako nisu oni koji su je uništili, prilično je očito da će oni biti oni koji će je spasiti.

Image credits: Chris Poulin/USFWS

Ovaj zakon navodi da se ovaj zahtjev odnosi na sve studente kako bi završili osnovnu školu, srednju školu i fakultet.

Zakon je uveo kongresmen Gary Alejano

Prema njegovim riječima, njegov je glavni cilj promicanje međugeneracijske odgovornosti i zaštite okoliša. Ova inicijativa pomoći će u zasadnji 175 miliona stabala.

Prema Alejanu, čak i ako preživi samo 10% svih posađenih stabala, to bi i dalje rezultiralo sa 525 milijuna stabala tijekom jedne generacije.

Zapravo, to nije jedina pozitivna inicijativa koja uključuje mlađu generaciju.

10 stabala ako žele diplomirati

Image credits: Trees For The Future

Jedna škola u Indiji navela je svoje učenike da plaćaju školarinu sakupljanjem, donosenjem u školu i recikliranjem plastičnog otpada koji je ležao po gradu. Ova vrsta inicijative pomogla je u podizanju svijesti o plastičnom otpadu u azijskim zemljama. To je također omogućilo većem broju studenata da traže obrazovanje, pa čak i pomogli učenicima da zarade nešto novca recikliranjem plastike kako ne bi morali pribjeći dječjem radu kako bi preživjeli.

Source/BoredPanda


Loading…

Comments

You may also like...