Najčudnije priče svijeta http://ermagazin.com Najčudnije priče svijeta Mon, 10 Dec 2018 19:14:24 +0000 bs-BA hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.8.8 https://i2.wp.com/ermagazin.com/wp-content/uploads/2017/04/cropped-ermagazin-favicon.png?fit=32%2C32 Najčudnije priče svijeta http://ermagazin.com 32 32 104131203 Dječje tijelo kao MAMAC za hvatanje ogromne zmije! http://ermagazin.com/2018/12/djecje-tijelo-kao-mamac-za-hvatanje-ogromne-zmije.html Mon, 10 Dec 2018 19:14:24 +0000 http://ermagazin.com/?p=3138 Siromastvo moze natjerati cak i ona najmladja ljudska bica u potragu za prezivljavanjem, cak i pod cijenu vlastitog zivota. Kada si sedam ili osam godina star i kad imas privilegije, najvaznije vrijeme za...]]>

Siromastvo moze natjerati cak i ona najmladja ljudska bica u potragu za prezivljavanjem, cak i pod cijenu vlastitog zivota.

hvatanje ogromne zmije

Kada si sedam ili osam godina star i kad imas privilegije, najvaznije vrijeme za vas su hrana, igrice, TV, spavanje…
Naime, ovo nije kod djece u zemljama trećeg svijeta. Mnoga djeca ne idu uopste u skolu. Cak sto vise, bore se za prezivljavanjem, cesto ugrozavajuci vlastiti zivot.

Siromastvo moze natjerati cak i ona najmladja ljudska bica u potragu za prezivljavanjem, cak i pod cijenu vlastitog zivota.

Ovaj video koji snimljen u ruralnom mjestu u Kambodži, jasno pokazuje uzasni zivot ovog brata i sestre koji se usudjuju samo uz pomoc rizinog stabla da hvataju ogromnu zmiju.

Zamislite dvoje djece koji se iz dana u dan bore sa ovako ogromnom zmijom?!
Nije iz zabave, ovoj je njihova hrana.

Mali djecak ovog puta cak svoje tijelo koristio kao mamac da izvuca ovog reptila na otvoreno. Nakon borbe, uhvacena zmija se nosi u selo, oguli, zatim njeno meso se kuha za rucak.

Nakon objavljenog videa na oficijelnoj stranici Kambodze, objevljen je komentar;

Ovo je stvarni zivot djece u Kambodzi. Ponekad hvataju zmije da ih jedu, a ponekad da ih prodaju da dobiju novac.

]]>
3138
Da bi dokazao svoju vjeru, pustio jednu od smrtonosnih zmija da ga ugrize! http://ermagazin.com/2018/08/da-bi-dokazao-svoju-vjeru-pustio-jednu-od-smrtonosnih-zmija-da-ga-ugrize.html Tue, 21 Aug 2018 18:43:44 +0000 http://ermagazin.com/?p=3111 Pastor koji vjeruje da mu otrov zmije ne može ništa, umalo izgubi život u ceremoniji sa zvečarkom vjerujuci “Isus ce da ga spasi“ Tokom mise u Kentakiju pastor Kuts, iz uvjerenja da mu...]]>

Pastor koji vjeruje da mu otrov zmije ne može ništa, umalo izgubi život u ceremoniji sa zvečarkom vjerujuci “Isus ce da ga spasi“

da
Tokom mise u Kentakiju pastor Kuts, iz uvjerenja da mu otrov zmije ne moze nista,
tvrdeći da ga je šest puta prezivio, “ali da ga je Isus spasao”, i ovaj put upustio se u smrtonosni ples sa zvečarka i umalo ga kostalo zivota.

Kutsov otac Jamie Coots, umro je 2015. godine, nakon što ga je zvečarka ugrizla u sličanom ritualu 2014. godini, ali to Kodija ne sputava da obavi sličan ritual prkoseci smrti.

Tokom plesa uznemirena zmija odmah je krenula na udar i ugrizla Kutsa u vrat, kako kazu doktori doslovno milimetar od arterije, ugriz koji je mogao Kutsa u casu usmrtiti.

Krvav Kuts u dokazivanju svoje posvećenosti Bogu, nastavio i dalje svoje propovijedi dok se nije poceo rušiti i prijatelji ga iznijeli van gdje ga je pokupio helikopter brzom intervencijom u lokalnu bolnicu.

U Sjedinjenim Državama Centar za kontrolu i prevenciju bolesti procjenjuje da svake godine ugriz zmija iznosi između 7.000 i 8.000 ljudi, a oko pet osoba umre.

Tokom proteklih šest godina zabilježene su tri smrti od ugriza zmije tokom verskih ceremonija.

]]>
3111
Njemačka: Zaradite na anketama: Jos jedna metoda kojom mozete uciti jezik usput i zaraditi! http://ermagazin.com/2018/04/njemacka-zaradite-na-anketama-jos-jedna-metoda-kojom-mozete-uciti-jezik-usput-i-zaraditi.html Tue, 10 Apr 2018 21:24:10 +0000 http://ermagazin.com/?p=3052 Sve više kompanija za istraživanje tržišta plaća premije za vaše mišljenje. Zaradite novac u Njemačkoj u slobodno vrijeme ispunjavajuci ankete. Zar moramo gubiti vrijeme na kojekakve igrice ili druge gluposti na internetu, kada...]]>

Sve više kompanija za istraživanje tržišta plaća premije za vaše mišljenje. Zaradite novac u Njemačkoj u slobodno vrijeme ispunjavajuci ankete.

zaradite
Zar moramo gubiti vrijeme na kojekakve igrice ili druge gluposti na internetu, kada mozemo to slobodno vrijeme pretvoriti u novac – zarađivanjem novca iz anketa.
Sve više kompanija za istraživanje tržišta plaća premije za vaše mišljenje.

Kako zaraditi novac na anketama?

Zaradjivanje novca sa anketama je lakše nego što mislite: vi sami odlučite kada biste učestvovali u kojim istraživanjima. Gotovo svi provajderi imaju online aplikaciju. Kad god imate nekoliko minuta, možete popuniti upitnik iz podzemne željeznice, u setnji u parku, tokom reklame na TV-U i zaraditi od 0.50 € do 7 € po anketi. Odgovaranje na upitnik traje u prosjeku 5 – 20 min, ovisi o duzini ankete. Za svaku anketu dobijate iznos bodova koje cete na kraju iskeširati u novcu. Za razliku od običnog posla, nemate fiksno radno vreme. Samo izaberete kada, koliko želite da odgovorite na koje ankete. Sasvim spontano.

Ovdje se ne obecavaju velike sume novca, ali je odlicna metoda da se zabavite, ucite jezik, a usput i nesto zaradite. Najbolje cete zaraditi ukoliko se registrujete na vise portala za istraživanje, jer svaki portal nudi ogranicen broj anketa.

Isplata

Kada dostignete odredjeni broj poena, dostupne su razne nacine isplate: putem vaseg bankovnog racuna, paypal ili neke druge premije, odnosno vaučer za amazon, ebay, H&M, IKEA itd.

Koliko para zaista možete zaraditi na kraju istraživanjem zavisi od puno ličnih faktora i iznad svega u vrijeme investiranja. U suštini, pravilo je: što brže prihvatate plaćene ankete i što redovno radite to, to će vam više novca učiniti.

Imajte na umu da svi moguci giganti u Njemackoj poput; BMW, Coca Cola, Rewe, Lidl, raznovrsna osiguranja pa do proizvodjaca ishrane, placaju nase misljenje kako bi poboljsali svoju proizvodnju.

Zato iskoristite slobodno vrijeme, naucite nesto i usput zaradite. Ankete su dostupne samo ako ste na lokaciji Njemacka, Austrija Svicarska, USA (pojedini portali ukljucuju i druge zemlje EU)

Naravno, postoji uvijek doza sumnje na lazan portal. Zbog toga smo napravili spisak legitimnih internet stranica za ispitivanje javnog mijenja koje itekako placaju:

]]>
3052
NA IVICI SUZA: Fotografija 14-godišnje djevojke pretučene u Aušvicu http://ermagazin.com/2018/03/na-ivici-suza-fotografija-14-godisnje-djevojke-pretucene-u-ausvicu.html Tue, 27 Mar 2018 21:29:51 +0000 http://ermagazin.com/?p=3034 Fotografije djece rata ostaju samo težak podsjetnik na brutalnu nepravdu, kao i ova fotografija preplašene 14-godišnje djevojke pretučene u nacističkom kampu… Aušvic je daleko iza nas, ali nisu fotografije 14-godišnje djevojke zatvorene u...]]>

Fotografije djece rata ostaju samo težak podsjetnik na brutalnu nepravdu, kao i ova fotografija preplašene 14-godišnje djevojke pretučene u nacističkom kampu…

pretučene

Aušvic je daleko iza nas, ali nisu fotografije 14-godišnje djevojke zatvorene u nacističkom kampu koje su uzete nakon što je ženski stražar pretukao palicom preko lica, fotografije koje i nakon 75 godina i dalje podsjecaju torturu žrtava zloglasnog Drugog svjetskog rata.

Poljakina Czesława Kwoka, 14, umrla je 1943. nakon tri meseca u Aušvicu. Kako bi se stvorio prostor za njemačku koloniju koju su gradili nacisti, mnogi su deportovani kao i Kwoka zajedno s njenom majkom od svoje kuće u jugoistočnoj Poljskoj

Na dolasku u Aušvic imala je broj 26947 istetoviran na njenom ramenu prije nego sto je divljacki pretucena od ženski zatvorski strazara, jer nije razumjela naređenja koja su joj bila upucena na njemačkom.

Oni su je smatrali “političkim zarobljenikom”, a njena kategorizacija se može videti u njenoj zatvorenoj uniformi koja ima crveni trougao sa “P”.

pretučene

Žrtva: Czesława Kwoka, 14, predstavljena u Auschwitz-u na ivici suza sa ranama po licu.

Zatvorenik Wilhelm Brasse, koji je umro 2012. godine, kasnije je otkrio da je stražarka tukla 14-godisnju Kwoku preko lica štapom.

Govoreći u dokumentarcu iz 2005. godine, gospodin Brasse je rekao: “Plakala je, ali ona nije mogla ništa učiniti. Prije nego što je fotografija snimljena, devojčici su suzile oči i krv curila iz reza na usni. ”

pretučene

Kwoka je umrla u martu 1943. godine, samo tri meseca nakon što je došla u Aušvic, nekoliko nedjelja nakon njene majke Katarzyne.

Njen portret je prikazan u Državnom muzeju u Auschwitz-Birkenau.

]]>
3034
Presude su pale. Muslimanke dobile po $60.000 zbog prisilnog skidanja hidzaba od strane policije! http://ermagazin.com/2018/03/presude-su-pale-muslimanke-dobile-po-60-000-zbog-prisilnog-skidanja-hidzaba-od-strane-policije.html Wed, 07 Mar 2018 20:36:25 +0000 http://ermagazin.com/?p=3028 New York će platiti ukupno 180.000 dolara trima muslimankama zbog prisilnog skidanja hidzaba u policijskoj stanici … Optužnice u tri slučaja podignute su u ponedeljak u saveznom sudu u Broklinu, u kojima se...]]>

New York će platiti ukupno 180.000 dolara trima muslimankama zbog prisilnog skidanja hidzaba u policijskoj stanici …

prisilnog skidanja hidzaba

Optužnice u tri slučaja podignute su u ponedeljak u saveznom sudu u Broklinu, u kojima se podstakle nove procedure NYPD-a na fotografisanju ljudi koji nose religiozne pokrivače.

Slučaji se odnose na 2012. godinu, kada je devojka iz srednje škole u Brooklynu, koja je identifikovana kao “G.E.”, uhapšena nakon konflikta sa dvije djevojke za koje je mislila da šire glasine o njoj.

Krivični slučaj je odbačen, ali to je bilo inicijalno snimanje lica osobe za službenu evidenciju, slučaj građanskih prava koji je tek uslijedio.

G.E. je odvedena u područje 62, koje pokriva oblasti kao što su Bensonhurst, Mapleton i Bath Bath, gdje joj je policija rekla da će morati skinuti hidžab.

Tinejdžerka je odbila i odvedena je u privatnu sobu, u kojoj po obicaju ženski oficir snima fotografije van prisustva bilo kog muškarca. Međutim, u centralnoj rezervaciji u Bruklinu, policija joj je rekla da nema ženskih oficira za snimanje, a kamera je bila fiksirana na određenom mestu, tako da nije mogla biti privatno fotografisana na drugim mestima.

Njena advokatica je rekla da se G.E. osjecala “izložena, povrijeđena i uznemirena” prisiljena da skine maramu na otprilike 20 minuta dok su muški policajci i zatvorenici gledali.

Sud donosi odluku u martu 2015. godine, naredbu kojom se mijenjaju pravila kada ljudi odbijaju da skinu vjerske pokrivače. Oficiri za hapšenje morali su da kažu osobi da imaju priliku da dobiju privatnu fotografiju – bez pokrivanja glave i pomoć službenika istog pola.

U 2015. i 2016. godine, advokat G.E. Tahanie Aboushi podnio je dva slična slučaja – oba za incidente koji su se dogodili nakon što nova policija uvela pravila na vjerskim pokrivačima.

Jedna žena morala se da ukloni hidzab u Brooklyn Central Booking, dok druga je rekla da je njen hidzab uklonjen na mjestu njenog hapšenja, gdje je bila onesviještena u u sukobu sa komšijom zbog parking mesta.

U policiji su se branili tako sto su poricali zahtjev žene za ženskog fotografa.

Prošle godine presude su pale u korist muslimanki. Sve tri su dobile po 60.000 dolara odstete.

U decembru 2017. godine, policijska služba uputila dodatne direktive o vjerskoj garderobi, u kojima je pohvalila grad i policiju, rekavši da je krajnji rezultat “zajednički” napor i “veliki prvi korak”. Source/ Nydailynews

]]>
3028
Roditelji je strpali u mentalni odjel zbog trudnoce s Frankom kojeg su mrzili… http://ermagazin.com/2018/02/roditelji-je-strpali-u-mentalni-odjel-zbog-trudnoce-s-frankom-kojeg-su-mrzili.html Mon, 19 Feb 2018 20:39:34 +0000 http://ermagazin.com/?p=3018 Unatoč okrutnim nastojanjima njezinih roditelja da ih razdvoje prije više od 40 godina, Julie, Frank i Kathleen osjećaju se kao da nikad nisu bili razdvojeni. Novembar 1963. Julie Mannix je bila prekrasna 19-godišnjakinja...]]>

Unatoč okrutnim nastojanjima njezinih roditelja da ih razdvoje prije više od 40 godina, Julie, Frank i Kathleen osjećaju se kao da nikad nisu bili razdvojeni.

trudnoce

Novembar 1963. Julie Mannix je bila prekrasna 19-godišnjakinja iz Filadelfije. Zaljubila se u čovjeka po imenu Frank … čovjeka koji nije udovoljio odobrenju njene bogate obitelji.

Tijekom pregleda, obiteljska ginekologica Mannix otkrila je Julijinu trudnocu, ali je rekla Julijinoj majci umjesto da njoj kaže! Rođenje tog djeteta bilo je neprihvatljivo za njenu obitelj, ali pobačaji su tada bili ilegalni

Julien roditelji su pribjegavali ekstremnim mjerama i stvorili štetne laži kako bi prikrili trudnoću njihove kćeri. Ubrzo je Julie dobila titulu “teško depresivna”, i osudjena je na na psihijatrijsku ustanovu, gdje bi abortus mogao legalno biti registriran.

Ali kad je Julie odbila pobačaj, roditelji su je šest mjeseci zatvorili u mentalnu bolnicu – sve dok joj voda nije procurila.

April 19, 1964, Julie je rodila bebu Aimee. Bilo joj je dozvoljeno kratko na par trenutaka prije no sto je morala potpisati papire za usvajanje.

Julie je tijekom godina pokušavala kontaktirati katoličke dobrotvorne organizacije o informacijama o njezinoj bebi, ali joj je receno da je njen slucaj zapečatit. Jedino joj je preostalo da moli da je Aimee usvojila dobra obitelj.

Izdana i traumatizirana od liječenja njezine obitelji, Julie je napustila mentalnu bolnicu i nastavila se suprotstaviti njihovim željama. Preselila se u New York i postala glumica. Konacno se udaje za Franka 1965. godine.

Ujedinjeni par slavi Aimeev rođendan svake godine 19. travnja i od tada su uvijek zajedno.

Aimee, u međuvremenu usvojena u dobroj obitelji gdje je dobila ime Kathleen Marie Wisler. Njezina usvojiteljica umrla je kad je imala samo 6 godina. Njezin usvojitelj je umro nekoliko godina kasnije.

Nekoliko godina kasnije kada je Kathleen rodila vlastitu djecu, bila je u mogućnosti primati informacije iz katoličke socijalne službe u Philadelphiji, što je dovelo do stranice Julie Mannix na Internet Movie Database.

Kathleen je iznenada zurila u plavušastu, plavooku glumicu s karijerom koja se bavila glumom1960-ih. Na stranici je također zabiljezeno da se Julie udala za TV producenta Frank godinu dana nakon što je ona rođena.

Kathleen je pisala Franku i Juliji pismo – što je dovelo do tjednih Skype razgovora između ponovno povezane obitelji.

“Nikada nisam zamislila da ću se ponovno osjećati kao kći, a ipak sam ovdje, od dva snažna i zamišljena roditelja koji se brinu kad su moja djeca bolesna i koji me zuvu bez nekog posebnog razloga”, napisala je Kathleen u članku za Redbook Magazine.

Unatoč okrutnim nastojanjima njezinih roditelja da ih razdvoje prije više od 40 godina, Julie, Frank i Kathleen osjećaju se kao da nikad nisu bili razdvojeni.

]]>
3018
Jeste li znali da je kineska vlada sagradila autocestu oko kuće tvrdoglavih vlasnika? http://ermagazin.com/2018/01/jeste-li-znali-da-je-kineska-vlada-sagradila-autocestu-oko-kuce-tvrdoglavih-vlasnika.html Wed, 31 Jan 2018 20:47:00 +0000 http://ermagazin.com/?p=3008 Vlada u Kini izgradila je autocestu oko kuce tvrdoglavih vlasnika koji je nisu htjeli prodati. Kuća je sada samo simbol otpora razvojnim programerima. Hrabri vlasnici u Kini su rijetki koji su se suprostavili...]]>

Vlada u Kini izgradila je autocestu oko kuce tvrdoglavih vlasnika koji je nisu htjeli prodati. Kuća je sada samo simbol otpora razvojnim programerima.

vlada

Hrabri vlasnici u Kini su rijetki koji su se suprostavili velikim korporacijama i pokazali da i mi ´´mali´´ ipak imamo snage i petlje.

Naime, usprotivili su se vladi Kine da prodaju svoju kucu koja se ukljucivala kao dionica za projekat autoceste. Vremenom vlada nije odustala od svog cilja i izgradila autocestu oko kuce ovih tvrdoglavih vlasnika.
Stanovnici su se kasnije preselili, ali kuća je postala simbol otpora razvojnim programerima

]]>
3008
Operacija ušivanja ruke u „džep” u trbuhu postaje sve češća! http://ermagazin.com/2018/01/operacija-usivanja-ruke-u-dzep-u-trbuhu-postaje-sve-cesca.html Sat, 13 Jan 2018 19:01:05 +0000 http://ermagazin.com/?p=2985 I ovog puta operacija ušivanja ruke u „džep” u trbuhu, izvedena nakon strašne nesreće u kojoj je ruka vatrogasca doslovno zgnječena… Nakon nesrece u fabrici u Devonu, žurno je odvezen vatrogasac Antony Seward...]]>

I ovog puta operacija ušivanja ruke u „džep” u trbuhu, izvedena nakon strašne nesreće u kojoj je ruka vatrogasca doslovno zgnječena…

ušivanja ruke

Nakon nesrece u fabrici u Devonu, žurno je odvezen vatrogasac Antony Seward 20, gdje su doktori odlucili se na vaskularizirani postupak ušivanjem ruke u „džep” u trbuhu kojim bi se koza ruke regenerirala i prokrvljenost poboljsala tokom tri sedmice.

Zatim se ruka odvojila od trbuha i koža je potpuno prekrila dio ruke.

ušivanja ruke

Antony je sada imao dvije operacije za odvajanje prstiju. Kirurzi vjeruju da bi transplantacija iz nožnih prsta poboljsala prste ruke i time olaksala u hvatanju objekata.

Operacija u kojoj hirurzi i ovaj put koristili pametnu tehniku da bi umjesto amputacije, sačuvali ruku Brazilijancu stavljajući je u džep u njegovog stomaka.

ušivanja ruke

 ušivanja ruke

Na slici je džep u kojemu je šivana ruka

ušivanja ruke

Tvrtku je novčanom kaznom od 300.000 £ (384.000 dolara) kaznio sud zbog nesrece u kojoj je stroj nepopravit vec 31 mjesec unatoč dostupnosti zamjenskih dijelova.

]]>
2985
Medicinske sestre izazvale bijes zbog stiskanja lica novorođenčeta VIDEO http://ermagazin.com/2018/01/medicinske-sestre-izazvale-bijes-zbog-stiskanja-lica-novorodjenceta-video.html Thu, 04 Jan 2018 18:18:50 +0000 http://ermagazin.com/?p=2979 Medicinske sestre izazvale bijes u Saudijskoj Arabiji nakon objavljenog videa u kojem stiskaju lice novorođenčeta… Skupina saudijskih medicinskih sestara dobila otkaz nakon sto su snimale sebe kako stiskaju, bukvalno guzvaju lice novorođenčeta koje...]]>

Medicinske sestre izazvale bijes u Saudijskoj Arabiji nakon objavljenog videa u kojem stiskaju lice novorođenčeta…

Medicinske sestre

Skupina saudijskih medicinskih sestara dobila otkaz nakon sto su snimale sebe kako stiskaju, bukvalno guzvaju lice novorođenčeta koje je hospitalizirano zbog infekcije.

Dok su one to smatrale zabavnim objavljivanjem na drustvene mreze, roditelji kao i drugi ostali su u šoku zbog ovakvog postupanja medicinskih sestara.
Naravno, video je dijeljen munjevito kroz drustvene mreze i komentarisan od strane javnosti o brutalnom postupanju ovih sestara.

Njihove medicinske dozvole sada su ukinute i banovane o zaposlenju u drugim zdravstvenim odjelima.

]]>
2979
Ove fotografije dokazuju da su kokoši najbolje majke u životinjskoj sredini http://ermagazin.com/2017/12/ove-fotografije-dokazuju-da-su-kokosi-najbolje-majke-u-zivotinjskoj-sredini.html Thu, 28 Dec 2017 20:23:17 +0000 http://ermagazin.com/?p=2962 Uvijek se znalo da su kokoši jedne od najboljih majki u životinjskom carstvu. Sada su otisle korak naprijed tako sto usvajaju mladunčad drugih zivotinja.. Oduševljavajuće Kokoske nisu zivotinje koje se samo brinu o...]]>

Uvijek se znalo da su kokoši jedne od najboljih majki u životinjskom carstvu. Sada su otisle korak naprijed tako sto usvajaju mladunčad drugih zivotinja.. Oduševljavajuće

kokoši
Kokoske nisu zivotinje koje se samo brinu o svom leglu, vec se zastitnicki ponasaju prema mladuncima drugih zivotinja.

Kokoši su poznate po usvajanju drugih zivotinja i brizi za njih kao da su njihovi.

kokoši

kokoši

kokoši

kokoši

kokoši

kokoši

kokoši

kokoši

]]>
2962