Kamenac u bubregu: Evo jedna stvar koju nikada ne biste poželjeli u svom tijelu (FOTOGRAFIJE)

Kamenac u bubregu: Slike ‘jackstone’ kamenca, rijetke vrste kamena mokraćnog sustava koji nalikuje igrački.

Bubrežni kamenac, poremećaj koji izaziva veoma jaku i neugodnu bol od kojeg pati jedna od svakih 20 osoba u svijetu.

Kamenac u bubregu

Kamenac u bubregu: Slike ‘jackstone’ kamenca, rijetke vrste kamena mokraćnog sustava

Jeste li ikada bolovali od bubrežnih kamenaca? Iskreno se nadam da niste, ali uzmimo u obzir da je kamenac u bubregu razvilo jedna od svakih 20 osoba u svijetu, pa mogli bi biti baš i Vi potencijalna osoba za ovo bolno iskustvo.

Bubrežni kamenci su poznati da uzrokuju nezamislivu bol, a neke i žene koje su patile od kamenca u bubregu, tvrde da je bol jača čak i od samog poroda. Bol nije zapravo od samog kamena, nego od začepljenja mokraćnog toka.

Najčešća kamenja obično su izrađena od kalcija, zajedno s drugim spojevima i-struvita mokraćne kiseline.

Dakle, što tačno uzrokuje da neko razvije bubrežne kamence u svom tijelu? Glavni faktor čini se da je dehidracija. Ako ste dehidrirani, vaš urin ne može raspustiti štetne čestice. A to je kad se kameni kristali mogu početi formirati u mjehuru.

Kamenac u bubregu

Kamenac u bubregu: Rendgen slika

Dok kamen može varirati u veličini, veći su povezane s izrazito teškim simptomima. Ove vrste kamena se ne mogu tako lako ukloniti, oni moraju biti kirurški odstranjeni.

Slike ‘jackstone‘ kamenca, rijetke vrste kamena mokraćnog sustava koji nalikuje igrački. Ove nazubljene oštrice kamenja su obično izrađene od kalcijevog oksalata dihidrata i nalaze se u mjehuru.


Loading…

Comments

You may also like...