Neriješeni slučaj: ‘Nepoznato dijete’ je još uvijek jedan od najvećih misterioznih slučajeva ubojstva.

Neriješeni slučaj: ‘Američko nepoznato dijete’ je još uvijek jedan od najvećih misterioznih slučajeva ubojstva u Americi.

Dana 25. februara, 1957. godine neidentificiran bjelac, dječak koji je star oko četiri do šest godina, pronađen u kutiji u Fox Chase Filadelfiji.

Pronađen je mrtav u kutiji licem prema gore potpuno gol, samo umotan u prekrivač. Ruke su mu bile prebačene preko stomaka i tijelo mu je bilo čisto. Njegovi nokti su bili odrezani i prsti su bili veoma čisti. Imao je blijedu kožu, plave oči i svijetlo smeđu kosu gotovo plavu. Činilo se da mu je kosa ošišana veoma brzo i na grub način. Modrice i ožiljke je imao skoro po cijelom tijelu. Izgledali su kao ožiljci od kirurških zahvata.

Mali dječak je pronađen u velikoj kartonskoj kutiji s pečatom “krhko” napisano na njemu. Prvobitni sadržaj kutije bile su kolijevke za djecu od proizvođača J.C.Penney Co. koji je prodat za 7,50.
U to vrijeme trgovina je naplaćivala ‘samo u gotovini’ što je na kraju bilo potpuno bespomoćno da se uđe u trag ubici

Kada je policija otkrila mrtvog dječaka, pomislili su da će identitet ubrzo otkriti ali nije bilo tako. Hiljade plakata dječakove slike i opisa su ljepljeni širom Filadelfije i širom zemlje. Iako je bilo nekih obećavajućih tragova, svi su na kraju doveli do ćorsokaka.
Neriješeni slučaj ‘Nepoznato dijete’ je još uvijek jedan od najvećih misterioznih slučajeva ubojstva u Americi koje je još uvijek u toku istrage ali sve je teže rješiv kako vrijeme prolazi.


Loading…

Comments

You may also like...