Čovjek kojem grane rastu grane iz ruku: ‘JEDVA ČEKAM DA DRŽIM KĆER’

Čovjek iz Bangladeša kojem rastu izrasline nalik korama drveta iz ruku pod operacijom – VLADA SNOSI TROŠKOVE LJEČENJA!

covjek-drvo

“Jedva čeka da držim kćer”: ‘Čovjek od drveta’ iz Bangladeša ne može da sakrije radost jer ide na operaciju koja će odstraniti izrasline nalik granama i korama drveta iz ruku i nogu koje su se počele javljati prije deset godina.
Operacija 26-šnjeg Abdul Bajandara je trajala tri i pol sata za uklanjanje izraslina samo jedne ruke u bolnici u glavnom gradu Dhaka, Bangladeš.

Vrlo dirljiva izjava Abdul Bajandara za CNN u kojoj je rekao da se bori već deset godina i trpi bol, da samo želi normalan život i da može da drži i zagrli pravilno svoju kćer.
Trebalo je devet doktora u Dhaka bolnici da se odstrane izrasline iz samo jedne ruke, izjavio je direktor bolnice.

Čovjek kojem grane rastu grane iz ruku: 'JEDVA ČEKAM DA DRŽIM KĆER'

Operacija je uspješno izvršena, uklonjene su izrasline iz svih pet prsta njegove desne ruke i Abdul je presretan. Narednih nekoliko sedmica njegovo stanje će se pratiti prije nego se nastave dalji operativni zahvati, istakli su iz bolnice da je veoma rijedak slučaj i za njih pravi izazov.

Čovjek kojem grane rastu grane iz ruku: 'JEDVA ČEKAM DA DRŽIM KĆER'

Abdulu je dijagnosticiran Epidermodysplasia verruciformis, izuzetno rijetka bolest genetskog stanja pod nazivom ‘čovje-drvo’ koja izaziva izrasline iz dijelova tijela u obliku kore i grana drveta. Postao je zvijezda i mnogu ljudi su ga posjetili.
Vlada Bangladeša se složila da podnosi troškove bolnice njegovog lječenja. Njegova supruga Halima Khatun je presretna kada vidi Abdula sretnog, optimističnog i zadovoljnog.

Direktor bolnice je rekao da su samo tri poznata slučaja Epidermodysplasia verruciformis u svijetu i Bajandar je bio jedini u Bangladešu.


Loading…

Comments

You may also like...