Čudna ali istinita priča o Lina Medina: petogodišnja majka!

Davne 1939. godine, devojčica po imenu Lina Medina rodila zdravog dječaka. Imala je samo pet godina.
Ova priča je pravo medicinsko čudo – ono u koje je teško povjerovati.

Lina je živjela u malom Peruanskom selu lociranom 7.400 metara u planinama – u najsiromašnijoj regiji u zemlji.

U početku njeni roditelji su mislili da Lina pati od masovnog abdominalnog tumora, ali nakon što su je pregledali doktori u Pisco, Peru, otkrili su da je osam mjeseci trudna. Dr. Gerardo Lozada je otkrio da su u Line seksualni organi i mliječne žlijezde potpuno razvijeni.

Kada su njihove roditelje ispitali o trudnoći, majka je rekla doktorima da Lina ima ženski period od svoje treće godine. Međutim, nakon daljnjeg testiranja, pokazalo se da je djevojčici počeo mentrualni ciklus u 8. mjesecu.

Na Dan Majki, Lina je rodila šest kilograma teška dječaka, kojeg je nazvala Gerardo (na ime doktora koji joj upostavio dijagnozu)

Policija je odmah za tim uhapsila Lininog oca pod sumnjom incesta i silovanja, ali je kasnije pušten zbog nedostatka dokaza. Identited Gerardovog oca nikad nije utvrđen.

Tokom godina, mnogi ljudi su smatrali njenu priču kompletnom prevarom, međutim X-zrake, fotografije, i dokumentacije doktora postoje i dokazuju da se ovo stvarno dogodilo. Definitivno s jedne strane razumijemo sumnju ljudi, jer teško je povjerovati kao je jedna djevojčica od 5 godina bila u stanju nositi bebu punim mandatom u tako mladoj dobi.

Njeno dijete je odraslo misleći da je njegova majka zapravo njegova sestra, ali kasnije kada je imao 10 godina saznao pravu istinu.

Gerardo je vodio zdrav život sve do 1979. godine, kada je umro od bolesti koštane srži u dobi od 40.

Da napomenemo, ovaj slučaj je zabilježen u Ginisovu knjigu rekorda 1999. za najmlađu majku na svijetu.


Loading…

Comments

You may also like...