Hakeri će provaliti Vaš Facebook, Gmail ili Outlook račun za 129 $

Hakeri za razliku od nas smatraju online račune – Facebook, Gmail, Twitter itd., kao potencijalni prihod. Sajber kriminalci samo traže priliku za dobar ulov.

Dell SecureWorks objavljuje godišnji izvještaj koji gleda u svijet podzemnih tržišta hakera, a to je uvijek dobro za novo zapanjujuće otkriće. U ovogodišnjem izdanju, jedan od ciljeva je bilo otkriti koliko u prosjeku jedan kriminalac naplaćuje da se probije u e-poštu i društveno umrežene račune.

Broj 129$ je sve što neko mora platiti da bi angažovao pomoć tima “pouzdani, profesionalni” hakeri da bi dobili pristup Facebook, Outlook, Gmail ili neki drugi online račun. Čini se poprilično nezakonita pogodba obzirom na kakvu vrstu štete bi neko mogao biti pogođen nakon što bi dobili pristup. Ovi ljudi stoje iza svoga rada. Obećaju brze rezultate, totalnu tajnost, pa čak i nude podršku nakon prodaje.

Vaš poslovni meil? Također hakerima primamljiv, ali ta vrsta rada ima svoju cijenu – oko 500$. Možda bi radije željeli platit pa da naučite sami kako da uradite umjesto njih. Oni će vam to rado odraditi. Samo naručite tutorijal, svake upute će vas koštati između 20$ i 40$.


Loading…

Comments

You may also like...